párkapcsolat sajnálat Lippai Flóra önsajnálat váltás sajnáltatás életmód irónia házasság
"Sajnos ma este nem érek rá, mert találkozóm van az ágyammal." Nyilván mindenki fáradt, de ezért biztosan le kell mondani az életről?

Bizony, a többségnek elég a középszerű élet, némi nyavalygással és önsajnálattal fűszerezve - miért épp te lógnál ki a sorból? Az alábbi pontokat nem nehéz betartani, ha nem akarod megélni az életet - de biztos, ami biztos, fussunk át rajta!

1. Merülj el a sorozatok világában!

Kezdetnek tökéletes, ha képzeletbeli karaktereknek drukkolsz ahelyett, hogy a barátnődnek szorítanál a vizsgán. A sorozatot nézheted pizsamában is az ágyadban fetrengve, a legmegerőltetőbb dolog talán az, hogy előtte be kell rakni a popcornt a mikróba. Elvisznek egy másik világba anélkül, hogy ki kéne mozdulnod. Persze ennek az emberi kapcsolataid látják kárát, de ha amúgy sincsenek barátaid, nincs miről beszélni.

2. Ne legyenek hosszú távú terveid!

Sem nagyratörőek. Bőven elég azon rágódnod, hogy mit főzz vacsorára. Mi lesz veled öt év múlva? Kit érdekel, majd lesz valahogy! Persze aztán nem kell csodálkozni, ha nem lesz spórolt pénzed, hisz hiányzott a cél, ami motiváljon. Könnyen lehet, hogy egy sikeres üzletasszony, egy igazi művész, egy zseni veszett el benned. Maradjon is így, ásd el a tehetséged valahova jó mélyre, a világnak nincs szüksége arra, hogy egy jobb hellyé váljon!

3. Barátság? Egyszer már hallottam róla...

Különben is, az csak a fiatalságnak jár. Időskori kötelező programok: munka, takarítás, főzés, nyavalygás, alvás. Na jó, egy kis keresztrejtvény még belefér. Az érettségi után egy-két évig még tartottad a kapcsolatot a gimis barátnőiddel, de aztán túlságosan lefoglalt a mintaélet, amibe egy baráti fröccsözés már nem fért bele. Különben is, otthon vár a párod, elvileg ő szeret, minek mellé még egy-két másik kapcsolat?

Forrás: Shutterstock

4. Jó lesz a használt is...

És ha már párkapcsolat. Lehet, hogy az egykori boldogító igen már inkább egy nembe hajlana, de ami még valószínűbb: egy vállrándításba. De hát 30 felett melyik nő találna értelmes, lovagias pasast, akivel még mutatkozni is lehet? Jobb biztosra menni - egyébként is, ott a lakáshitel, nincs neked kapacitásod erre a sok macerára. Meg hát biztos ő is néha félrekacsintgat, úgyhogy a te lelkiismereted innentől kezdve tiszta.

5. Hobbim: bulvár, Instagram, Facebook...

Esetleg a klasszikus: szeretek zenét hallgatni és olvasni - bár az utóbbiról mindenki tudja, hogy jókora hazugság. Egy hobbi kizökkentene a komfortzónádból, életet lehelne beléd, sőt, lehet, hogy még az agyadat is használni kéne. Járjon kirándulni az, akinek két anyja van, a gitáron meg minden nap gyakorolni kéne. Különben sincsenek barátaid, akiknek előadhatnád a tudományodat.

+1 Legyen állandóan szar kedved!

És ezt lehetőleg hangoztasd is úton-útfélen! Az élet nyilván csak neked nehéz. Ha esetleg a munkatársaid jókedvűek, tegyél róla, hogy őket is lehúzd egy alap zombi szintre! Dörmögj még azon is, hogy csak 500 Ft-ot nyertél a kaparós sorsjegyen, és mantrázd magadban a Bëlga Az a baj című számát!

Soha, de soha ne változtass az életmódodon, a hozzáállásodon! Tudom, messze vannak még a nyugdíjas évek, ha addig esetleg nem bírnád ki, szerezz egy gazdag papucsot, aki eltart! Utána meg már az öregségre hivatkozva legalább rosszalló tekintetek nélkül is tovább szenvedhetsz.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.