szerelem emlék Greta May párkapcsolat érzelem csók
13 éves volt, mikor úgy döntött, feljegyzi minden egyes csókját egy emlékkönyvben - vagy legalábbis mindegyiket, ami számít. Épp félórája esett át az eget és földet rengető, világokat megmozgató, örök választóvonalat jelentő első csókon...

Úgyhogy friss volt az élmény. Még mindig reszketett a keze, miközben megfogta a tollat, és írni kezdte az üres papírra:

"Kedves naplóm! Ma Csabi megcsókolt. Tényleg, igaziból! A valóságban!! A suli mögött álltunk, de már nem volt ott senki. Aztán egyszer csak megfogta a kezem, és odahúzott magához. A szája olyan puha, amilyet még sosem éreztem, de komolyan. Mikor először átdugta a nyelvét, az kicsit furcsa volt, olyan vízízű, aztán meg csiklandós, ahogy elkezdett vele körözni.

Kuncogtam is kicsit, de nem sértődött meg, hanem megsimogatta az arcomat, aztán a szájával kezdte simogatni a számat, és akkor abbahagytam a kuncogást. Meleg, jóleső érzés volt. Olyan, amitől lassan elfelejtettem, hogy azon aggódom, vajon jól csókolok-e. Aztán azt is, hogy ki vagyok, és egyáltalán hol vagyok... Csak az a puha, meleg csoda maradt, egy egészen furcsa álomvilágban..."

Mikor letette a tollat és jólesően elmerengett a történtek felett, még biztos volt benne: tényleg minden fontos csókját feljegyzi majd. A napló oldalai valóban szaporodtak egy ideig, aztán persze a leírások elmaradtak - a csókok azonban nem... Pedig valamennyi fajtára sor került a gyorsan szálló évek alatt.

Forrás: Shutterstock

Korán - már 17 évesen - megismerte azt a birtokló szenvedélyt, aminek a csókja szinte marcangolta az ajkait, és olyan égő érzést hagyott maga után, hogy másnap alig bírt beszélni. Hónapokig állta a sarat: vadmacska módjára viszonozta a heves harapásokat a sokszor szinte vérig menő csókcsaták során. Ezzel a fiúval vesztette el a szüzességét is, de aztán hamar rájött, hogy a srác nemcsak a csókjával követel hatalmat, hanem mindenhogyan. Így néhány szélsőséges féltékenységi jelenet után szakítottak.

A főiskola során belekóstolt a futó smárolásokba, amikor a tánctól és az italtól megrészegülve csak úgy összehajolt valakivel egy-egy bulin. Kiélvezte az idegen ajkak ízét, a pozitív - vagy éppen negatív - csalódásokat, melyek során rájött: a csóktechnika közel sem mindig egyenesen arányos a helyesség vagy a menőség mértékével. Végül megismerte azt a csókot, ami mindig és mindenkor biztonságot ad, mert igazi, komoly, kölcsönös szerelmen alapul. A férfi pedig, aki örökre elvarázsolta ezzel, a férje lett.

A házasévek során mindenféle csóktípusra sor került: volt játékos, gyengéd, szenvedélyes, kihívó - de haragos és megbocsátó is. Volt kötelességszerű és futó, különleges és ünnepi. Kapkodó, ruhaletépős és órákig tartó...

Hatvan felé aztán már a csók is más jelentést kapott. A nyelveknek jóval kevesebb dolga lett, az ajkaik viszont még mindig sűrűn találkoztak - igaz, sokszor már csak egy cuppantás erejéig. Ám ha megnézte a tükörben ráncos, vénülő ajkait, mégsem volt szomorú. Hiszen minden íz, minden érintés, minden csók emlékét örökre megőrizték... "Még emlékkönyvre sincs szükség hozzá" - jutott eszébe.

Merengett még egy darabig felidézve az elmúlt éveket, majd elmosolyodott, kiment a férjéhez a nagyszobába, és hosszú csókot nyomott a fotelban olvasó, ősz férfi szájára. Boldog volt.

Egy csók, ami megváltoztatta az életem...http://www.she.hu/herself/20190305-egy-csok-ami-megvaltoztatta-az-eletem-ferencz-gabriella.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.