párkapcsolat önbecsülés párkeresés önértékelés kihasználás
Évek óta ismerem, és most mégsem tudom, ki ő. Mintha egy idegen lenne. Ki ez a férfi velem szemben, akiről hazugságok láncolata derült ki? Ki ez, akinek a kedves arca mögött egy ismeretlen idegen rejtőzik?

Hogy lehettem ilyen hülye, hogy hosszú ideig hittem benne és bennünk?! Abban, hogy megváltozik, és a lányunknak jó apja, nekem pedig jó párom lehet. Hogy temethettem el azt a nőt, aki előtte voltam, mindezt miatta?!

Eképp gondolkozott a nő a bordó kanapén, amikor párterápián ültek azzal a férfival, aki életében a legtöbbet adta neki: a gyermekét. De - mint nőtől és embertől - a legtöbbet vette el, amit csak férfi elvehet: az önbecsülését, az önbizalmát és a hitét a szerelemben. Ott ült becsapva, megalázva, és mégis függve attól az embertől, aki elhitette vele: nála jobbat nem találhat. Így dolgozni kell egy kapcsolaton, ami csírájában mérgezett - hazugságokkal, ármánnyal, manipulációval.

- Nem jelent nekem semmit! Mindig nyaggat, hogy dugjam meg, de én csak használom a testét!

A nőnek bombaként robbant a szívén az újabb mondat. Semmi komoly, csak a gyereke apjának újabb áldozata van, kinek létezését ő újfent sejtette. De persze megint csak ő volt a paranoiás, a nem normális. Csak képzelődik! Hogy hányszor hallotta ezt a férfitól? És inkább neki hitt. Inkább az ártatlan arcban bízott, mint önmagában és a megérzéseiben. Egy újabb nő, nem nagy kunszt, csak egy újabb tárgy, aki használva van. Vajon róla is így beszélt a háta mögött? Mint kiderült igen, sőt... ettől még aljasabban.

Úgy érezte, a helyiségben nincs levegő, és megfullad. Mintha ennek a rohadó, sehova sem tartó kapcsolatnak a démonja üldözte volna, és vérben úszó szemekkel ordibálná az arcába, hogy: "Ébredj fel végre, vagy meghalsz!" Hiszen mire vár még?! Hány büdös nagy pofon kell még, hogy kinyissa a szemét, és észrevegye, hogy teljesen hülyét csinál belőle ez az ember, aki itt ül vele szemben?!

Forrás: Shutterstock

Nem kellett több. Ezúttal felébredt...

Kirohant az udvarra, el akart menekülni a múltjától, a jelentől, attól a férfitól, aki újra becsapta. Akinek már a puszta gondolata is olyan gyűlöletet keltett benne, mintha szépen, lassan rágná a testét és a lelkét egy könyörtelen dögevő. Akiről a közös gyereküknek a protokoll szerint mégis azt kell mondania, hogy milyen jó fej ember - holott nem. Nem az!

A legkevésbé sem az, még a gondolattól is hányingere volt. Mert ha jó fej lenne, nem bántaná időről időre, szánt szándékkal azt, aki a vérét neveli. Ha már a szeretet csírája sincs meg benne, akkor csak tiszteletből sem. De ő nem tudja, mi az a tisztelet, a hazugság mesterségét viszont annál jobban ismeri...

Visszament, és mint egy holdkóros, ki most eszmélt rémálmából, és kinek megjött a hangja, ordibálta a férfi arcába a fájdalmát. De ő csak rezzenéstelen arccal ült, fel sem fogva, hogy egy egység, egy család lehetőségét játszotta el. Örökre. Vajon amikor azt a nőt "használta", eszébe jutott ez? Vajon egy pillanatra beugrott neki, ha ez kiderül, akkor mindennek vége? Vajon elbeszélgettek-e arról az aktuális nővel, hogy minden óra, amit hazugságban töltenek az élvezetek oltárán áldozva, az kihatással van a jövőre? Mindenkiére...

Ennek immáron több éve. És a nő, azon a bordón kanapén tényleg felébredt akkor, és a jóval szebb valóság még mindig tart. Attól lett csak igazán szép, hogy megbocsájtott magának. Igen, magának - mert neki soha nem fog. Bármennyire is igyekezett, nem képes rá, hiszen még abban is hazudott, hogy nála jobbat nem találhat. Talán ez volt a legnagyobb hazugsága mind közül...

Tóth Zsuzsa

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.