szerelem viselkedés modern kor Greta May Disney XXI. század hercegnő
Helló, 21. századbeli kortársak! Örülök, hogy megálltatok, és benéztetek egy percre. Pedig - tudom - felgyorsult világban élünk! Óriási a tempó: minden egészen más, mint néhány évszázada, sőt, évtizede.

Persze a változások természetesnek tűnnek, hiszen nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan álltak be. Hogy normálisak-e vagy sem? Döntsétek el magatok! Azért segítek egy kicsit: hogy némileg más szemmel nézzétek a mai valóságot, képzeletben "beengedtem" a világunkba néhány régi mesehőst...

Csipkerózsika

Talán minden úgy alakult volna, mint az eredeti történetben, ha az átok előtti éjszakán nem megy el bulizni. De elment - és annyi party drogot nyomott magába, hogy tíz gonosz tündér sem tudta volna elaltatni. Így hát csak dekkolt a palotában, és rohadtul unta magát. Eszében sem volt száz évig várni a hercegre. Inkább fellépett a Tinderre, és több lett néhány tapasztalattal... Mire pedig a szöszi csávó odaért a fehér lován, már rég lelépett egy rosszfiúval.

Hamupipőke

Nos, kortárs Hamupipőkénk tojik a gonosz mostohára. Nem válogat lencsét, egyszerűen "A" kategóriás terméket vesz, ami nincs tele szeméttel. A háztartási munkákban sem szakad meg: patakban suvickolás helyett bepakol a mosó- és mosogatógépbe.

A porszívózást és a portörlést pucéran végzi webkamera előtt, mert rájött, hogy egy internetes portál jól fizet érte. Pár hónap múlva összegyűjt annyit, hogy faképnél hagyja az egész kócerájt, és elutazik a Bahamákra. A helyes szomszéd srác ugyan megszöktetné, de sajnos túl csóró. Főhősnőnk pedig nem enged abból, hogy hozzá csak egy királyfi illik...

Jancsi és Juliska

A gyámügy intézetbe vágta őket, mert túl fiatalok voltak a felügyelet nélküli erdei túrákhoz. Ám megszöktek, és kikötöttek a gonosz boszorkánynál. Persze a boszi is modernkori eszközökkel operált: a gyerekek helyett a tudatukat akarta kisütni, így vett nekik Xboxot és mobiltelefont. A két testvér azóta is ezeket nyomkodja. Fel sem állnak a fotelből - úgy meghíztak, hogy Schobert Norbi róluk írta a kövér gyerekes posztját a Facebookon.

Hófehérke

Hamar ismert lett. Először az ébenfekete hajára és pirospozsgás arcára figyeltek fel. Szépségversenyekre hívták - de mikor kiderült, hogy hét törpével él együtt, lecsapott rá egy valóságshow. A törpék is szétszéledtek: egyikük sem akart bányász lenni. Hapci az allergiáról tart előadásokat.

Szundi coach lett, hogy motiváljon másokat - ha már magát nem képes... Kuka lezüllött alkoholista, mert képtelen kifejezni az érzelmeit. Morgó ismert blogger: posztjaiban a csajokat szidja, mert szerinte túl sértődősek. Vidornak meg teljesen vége, mióta kipróbálta a marihuánát - hiszen már anélkül is folyton röhögött...

Pinokkió

Beíratták az iskolába, de nem jól sült el a dolog. A merevsége miatt meglehetősen kilógott a többiek közül, így internetes zaklatás áldozata lett: folyton hülye favicceket tettek fel róla a Facebookra. Ráadásul meghívták egy buliba, ahol tűzijátékot nyomtak a kezébe... Végül betelt nála a pohár. Elszökött a nevelőapjától, de szerencsére nem kallódott el: jelenleg lelkes Greenpeace aktivista.

Jó ez így? Vagy mégsem? Nem tudom. A haladást persze nem lehet megállítani, de arról már mindenki maga dönt, hogy mennyire engedi be az életébe...

Még több cikk Gretától!
Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Greta stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy ne olvass tőle még többet. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.Forrás: Szabó Gábor

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.