szerelem Molnár Csanád megcsalás párkapcsolat átverés hazugság
Mikor lett elég? Nem lehet naptári pontossággal megmondani. Lassan, de biztosan telt be az a bizonyos pohár: egyszer csak kicsordult belőle minden. Olyan érzelmi vihar tört ki bennem, ami elég volt ahhoz, hogy végre meghozzam a döntést.

Hónapok óta ott volt a küszöbön, de mindig halogattam. Szerelmes voltam beléd - annyira, amennyire még sosem voltam azelőtt. Pedig nem voltál sem több, sem jobb, mint bárki előtted: csupán a képzeletem tett naggyá. Hűséges sem voltál: másnak is kitártad az ajtót, melyen engem beengedtél... Aztán visszaédesgettél magadhoz, hogy a kedvedre tegyek, ha az új férfi mellett akad egy szabad estéd.

Megmondtad, hogy ketten osztozunk rajtad: a testeden és az idődön. Mégsem akartam tudomásul venni. Csak akkor értettem meg, hogy vége van a közös történetünknek, mikor újra és újra elküldtél. Faképnél kellett volna hagyjalak, amikor először mondtál nemet egy romantikus estére. Amikor visszautasítottad a meghívásomat a wellness hétvégére. Éreznem kellett volna, hogy csak kifogásokat keresel. Ám vak voltam és süket.

Nem akartam látni a napnál is világosabb jeleket, amik azt mutatták: már nem vágysz rám. Pedig egy belső hang teli torokból ordította a fejemben: "Hagyd ott! Őrizd meg az emberi méltóságodat, míg megteheted!" Aztán egyszer csak elérkezett a pillanat, amikor nem bírtam tovább elviselni a második hely gondolatát. Nem értem be azzal a kevéske idővel, amit adni akartál.

Forrás: Shutterstock

Ekkor persze hangzatos ígéretekkel álltál elő, én pedig képtelen voltam nemet mondani. Újra engem - csak engem! - akartál. Azt mondtad, a másik férfival vége, nincs senki más az életedben. Hittem neked. Bíztam benned, pedig nem lett volna szabad. Szerettelek, pedig már régen nem volt miért... Mert a szerelem már csak ilyen: megbocsátó és megengedő. Nem akartam meghallani a szívem és a lelkem segélykiáltásait. Rád irányult minden figyelmem - az összes energiám arra ment rá, hogy megfeleljek neked.

Nem törődtem magammal. Csak az volt a fontos, hogy benne legyél az életemben. Akkor is, ha olyan nagy árat fizetek ezért, ami a teljes megsemmisülés szélére sodor... Nem voltam fontos - sem magamnak, sem neked. Ha van egy kis önbecsülésem, felállok, és emelt fővel távozom - de nem tettem. Te pedig továbbra sem szerettél eléggé ahhoz, hogy visszautasítsd mások közeledését.

Nem akartál elveszíteni - de csak azért, hogy készenlétben tarts, ha mégsem jön be a B terved. Csupán második lehetőség voltam: szamárként tartottál ló helyett. Elég nagy szamár voltam, az biztos... Ám egy szép napon meguntam a szerepem. Összeszedtem az összes erőmet, és kimondtam a szót, amit hónapokkal ezelőtt kellett volna: "Vége."

Elfogadtam, hogy már nincs helyem nálad. Neked és nekem csupán ennyi jutott...

Szerelmünk lapjait nem csak mi ketten írtuk...http://www.she.hu/herself/20180523-szerelmunk-lapjait-nem-csak-mi-ketten-irtuk-herman-monika.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.