Nehogy már én érezzem magam kellemetlenül, mert társat keresek!

szex szemlélet egyéjszakás kaland Dósa Eszter párválasztás párkapcsolat párkeresés ismerkedés
A párkeresés nem azért baromi nehéz, mert a helyes, jó fej srácok már mind foglaltak - hiszen mindenki életében van olyan időszak, amikor épp nincs mellette senki. Sokszor inkább az ismerkedés során csúsznak el a dolgok...

Mert Béla csak egy laza kapcsolatot szeretne, Jocó alkalmi szexpartnert keres, Misi meg több lánnyal is ismerkedik párhuzamosan, és egyáltalán nem kívánja lekötni magát. És amikor megtetszik egy ilyen Béla, Jocó vagy Misi, akkor a nők nagy része megpróbálja felvenni velük a ritmust.

Teljesen mást mond, mint amit valójában szeretne, csak azért, hogy bevágódjon és vonzónak tűnjön. Előadja a laza csajt, akinek egyáltalán nincs ellenére még félig idegenként a szexbe hajló chat, vagy ha tisztességes randi helyett felhívják szobára.

Közben pedig vár a csodára: hátha majd a férfi észreveszi, hogy milyen varázslatos teremtésbe botlott, és pikk-pakk megváltozik tőle az életszemlélete, kalandorból hűséges társsá válik.

A sok laza szövegű pasi mellett már lassan én érzem magam kellemetlenül, mert társat szeretnék magam mellé. Nem pótlékot, nem szexpartnert, nem barátságot extrákkal - hanem igazi kapcsolatot. Amiben meg lehet fogni a másik kezét az utcán, ahol a férfi nem tűnik el napokra, és nem csak akkor telefonál, ha unatkozik, és nincs jobb dolga.

Mintha ez a mai világban valami ciki dolog lenne - pedig az ember úgy van berendezkedve lelkileg, hogy szüksége van egy társra maga mellé. Ezt nem pótolhatják a rokonok, a barátok, és az alkalmi kapcsolatok sem.

Vedd észre a jeleket, és légy őszinte magaddal!

Amikor egy kapcsolat túl lazának, kötetlennek indul, abból nem valószínű, hogy holtomiglan-holtodiglan lesz. Hiszen a férfinak így is baromi kényelmes: kap szexet, vacsorát és kellemes órákat. Miért tenné oda magát, teszem azt hónapok múlva, ha így is működik? Értelmetlen dolog azt várni tőle, hogy hasraütésszerűen hirtelen felelősséget vállaljon, ha már az elején sem így állt hozzá.

Forrás: Shutterstock

Ha nyakig benne vagy egy ilyen viszonyban, akkor teljesen feleslegesen szenvedsz. Mert biztos vagyok benne, hogy állandóan a telefonodat lesed, és ugrasz, ha a másik abban a kegyben részesít, hogy felhív az éjszaka közepén. Minél tovább vergődsz egy ilyen helyzetben, annál hosszabb időre vonod meg magadtól a lehetőséget, hogy találkozz egy normális sráccal. Egy olyannal, akinek többre van szüksége annál, minthogy eljátssza a nagy agglegényt és a laza csajozógépet.

Persze tudom, a szerelem hevében iszonyú nehéz nemet mondani, és elküldeni azt az embert, akibe bele vagy zúgva egy kicsit. Nehéz nem válaszolni az éjszakai hívásra. Nehéz azt mondani, hogy bocsi, ne keress többet, mert nekem ez kevés, és boldogtalan vagyok.

Mert mi, nők, gyakran úgy vagyunk vele, hogy a szar is jó, csak legyen mellettünk valaki. Aztán éveket vagy évtizedeket töltesz el valakivel, aki egyáltalán nem azt az életet szeretné, amit te.

Hosszú évekig szenvedtem, aztán egész egyszerűen fellázadtam. Nehogy már én érezzem magam hülyén, mert számomra édeskevés, ha Béla még fél év után sem fogja meg a kezemet az utcán, és nem mutatja be egyetlen haverját sem. Miért ragadjak bele egy olyan helyzetbe, amiben Jocó csak éjszakánként szeretne találkozni velem, és szigorúan csak a lakásán? Nehogy már nekem kelljen bizonyítanom, hogy jó barátnő lennék!!!

Ha valaki a társad akar lenni, egyértelmű jelét adja. A tettei nem hagynak kétséget afelől, hogy mi is van köztetek. De néha mégis nehéz kimondani, mintha szégyellnünk kellene magunkat azért, mert igazi társra vágyunk. Amikor megtaláltam a páromat, mindketten egy múltbeli hülyeségekkel terhelt, kissé idegbajos életszakaszban voltunk. Ott lebegett a kérdés, hogy akkor ez most tényleg egy igazi kapcsolat? Mindketten ugyanazt szeretnénk a másiktól?

Mivel ő volt a bátrabb, ezért úgy a negyedik randi tájékán (amikor még mindig nem látogattuk meg egymás hálószobáját) félszegen megkérdezte: akkor mi most ugye együtt vagyunk? Úgy igaziból?

Szóval, hidd csak el nyugodtan, hogy neked is lesz az életedben olyan, aki kétséget nem hagy afelől, hogy hosszú távon veled szeretne lenni! Úgy igaziból. Csak ehhez előbb el kell engedned a Bélákat, a Jocókat meg a Misiket az életedből.

Judit történetét Dósa Eszter jegyezte le.

Velem van a baj, ha nem csak szexre vágyom?http://www.she.hu/herself/20181018-velem-van-a-baj-ha-nem-csak-szexre-vagyom-lovay-fruzsi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.