öltözködés ruhatár férfi férfiasság nőiesség
Renáta barátnőm teljesen kiakadt, mert a pasija mostanában rózsaszínű ingeket, testhez simuló pólókat és szűk nadrágokat hord. Az összképtől pedig teljesen az a benyomása támad az embernek, mintha a csaja szekrényéből öltözött volna fel.

"Miért hordasz rózsaszínű női pólót?" - kérdeztem a srácot. "Ez eperszínű, jó? És nem női, hanem UNISEX" - válaszolt, sértődötten megnyomva a mondat végét. Jól van, így már világos, miért látok jó ideje férfi ruhának álcázott női darabokat a pasikon. Az unisex kifejezés a világ egyik legnagyobb újítása, mert lehetőséget adott a nőknek és a férfiaknak, hogy "legálisan" is ruhatárat cseréljenek.

Bár ez a lehetőség sokáig inkább a nőket vonzotta, akik hosszú évszázadokon keresztül társadalmi korlátok közé voltak szorítva az öltözködést illetően (is). Így egyszer csak megunták, hogy folyton egy maguk köré csavart lepedőt kell hordaniuk, amit szoknyának neveznek. Coco Chanelnek köszönhetően pedig kiderült, hogy egy nőnek is jól állhat a nadrág.

Szóval, nincs ebben semmi kivetnivaló. Miért ne keverhetnénk a stílusokat? Ha van nő, aki rövidre nyírt hajjal, flanelingben és trikóban érzi jól magát, hát tessék! Ha pedig egy férfi hosszú hajat növeszt, lófarokba köti, és rózsaszínű (bocsánat, eperszínű!) pólót hord cicanadrággal, akkor váljék kedves egészségére! Modern világban élünk, szabadon megválaszthatjuk, hogyan is öltözünk.

Reninek sem az volt a baja, hogy párja megvette élete első vakítóan lila pólóját. Hanem az, ahová mindez vezetett... Az történt ugyanis, hogy a férfias darabok szép lassan teljesen elmaradtak, és Ricsi ruhatára full nőies lett. Eleinte nagy volt az öröm meg a mellveregetés: "A pasim milyen igényes, odafigyel az öltözetére!" Még az új kiegészítők sem zavarták: kendők, nyakláncok, karkötők.

Forrás: Shutterstock

Ám az már igen, amikor észrevette, hogy az emberek újabban nem utána fordulnak meg az utcán, hanem a párját bámulják. Főleg, mikor már az ő szekrényében turkált a srác, hogy mit vehetne fel onnan, mert "nincs egy gönce sem". "Ricsi, baszd meg, úgy öltözöl, mint egy csaj!" - szakadt ki a barátnőmből.

A bili kiborult. Kiderült: Ricsi nemcsak csajként öltözik, hanem úgyis viselkedik - a nőies ruházat nővé varázsolta. Hisztis picsa lett belőle, és Reni szerint minderről az imádott unisex ruhák tehetnek. Eltorzították a kedvese személyiségét. Nem az a gond, hogy igényes és ad magára, hanem az, hogy átesett a ló túloldalára. Vajon ez törvényszerű? Ha egy férfi nőies ruhákat hord, akkor a viselkedése is megváltozik? Nem hiszem.

Lehetne mondani, hogy Reniből csak a féltékenység szól: zavarja, hogy a pasija "szebb", sőt, már stílustippeket is ad neki. (Ez verte ki nála főleg a biztosítékot, mert nehogy már a párja oktassa ki arról, hogyan öltözzön!) Ricsit elnézve viszont szerintem tényleg többről van szó. Nagyon nőies lett... Én tuti koszorúér-elzáródást kapnék, ha az én grizzly medvémen látnék eperszínű inget seggmutogató nadrággal. Hát, ha még a szekrényemben kotorászna kölcsön göncért! Jó, hogy nem akarja magára szuszakolni a francia bugyimat...

Ne... A pasim ne legyen nőiesebb és szexibb, mint én! Lehet köveket dobálni rám, amiért így gondolom, de szeretem, ha a férfi férfi. Hordhat enyhén fenékdomborító nadrágot, ami sejtetni engedi, mi rejlik a farmer alatt, de ne vegyen fel cicanacit, és ne ékszerezze fel magát úgy, mint egy karácsonyfa!

Persze, mindenki öltözzön úgy, ahogy jólesik neki - de azért remélem, hogy minket nem ér el az unisex őrület...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.