magazin pozitív gondolkodás kibeszélő negatív érzelmek negatív hatás guru meditálás gondolkodás
Sokszor, sok mindenki írt már a pozitív gondolkodás hatásáról: mennyiben képes megváltoztatni az életedet, ha nem a problémára, hanem a megoldásra koncentrálsz.

Azonban a saját és a közeli barátaim tapasztalatai alapján az a tapasztalatom, hogy sokszor bizony semmire sem mész a pozitivitásoddal:

1. A kislábujjad találkozik az asztal sarkával

Rengeteg guru könyvét átlapozva sem kapok elegendő információt: ilyenkor a sírva ordibálás helyett mit kellene tennem? Talán, ha magam elé képzelem a Niagara-vízesést, az elnyomná a belőle kibuggyanó szitkozódást, melytől az egész utca zeng?

2. A rohadék szúnyog és a lekapcsolt villanyt találkozása

Nyáron mind élünk át ilyen helyzeteket. Ilyenkor próbálj meg nyugodtan elaludni! Nem megy, mi? Meditálj, attól majd tisztább lesz a csakrád, és a szúnyog ezt megérezve békén hagy. De ha mégsem, akkor az azért van, mert nem is akarod igazán. Komolyan kell akarni, ne hagyd magad befolyásolni a negatív érzelmek által! Ettől majd biztos vega lesz a szúnyog is...

3. Amikor a fodrász elcseszi a hajadat

Persze semmi sem történik ok nélkül. De vajon miért kellett egy hónapig csibesárga hajjal mászkálnod mindenhova, csak mert a fodrászod nem tudta, mi az, hogy hamvasszőke? Mit üzenhet ezzel az univerzum? Inkább a sírás kerülgeti az embert, nem a mosolygás és a pozitív gondolkodás. Sajnos az az egy hónap pedig csak nagyon-nagyon lassan telik el. Mintha júniustól egészen novemberig kellene várnod.

Forrás: Shutterstock

4. A hatalmas zakózás tökéletesítése

Fontos, hogy tudj magadon nevetni, legfőképpen, ha kamerák és legalább 300 ember előtt seggelsz egy hatalmasat. Vagy ha a város legforgalmasabb kereszteződésénél az éppen zöldre váltó lámpánál a jeges úton mindenedet eldobva esel egy irgalmatlan nagyot. Ha a melletted álló autóban azt látnád, hogy a sofőr nevet rajtad, nyugodtan mutasd meg neki a középső ujjadat, azt egy pozitivitásra nevelő könyv sem tiltja!

5. Amikor a nutellás kenyér a megkent oldalára esik

Ez azt hiszem, mindent visz. Itt nem lehet pozitívnak lenni. Ez a legnehezebb pillanatok egyike. Viccelek, a legnehezebb most jön.

+1 Hosszú hónapok utáni első szőrtelenítés

Amikor szinglik vagyunk - főleg télen -, hajlamosak vagyunk kicsit ellustulni, ha a szőrtelenítésről van szó. Biztos mindannyian tudjuk, hogy mekkora a női testben az izgalom, amikor hosszú idő után végre van kiért úgy igazán szőrteleníteni. És hogy mennyire kiakadsz, ha az ottalvós este másnapján, otthon zuhanyozva meglátod, hogy a bugyi korca mentén mindkét oldalt ott hagytál egy-egy három centi hosszú szőrcsíkot. És nem, nem volt lekapcsolva a villany akció közben. Igen, biztos, az telibe megvillant előtte. Na, ilyenkor legyél pozitív...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.