magazin kibeszélő pénz randi párkeresés hozzáállás Ferencz Gabriella vakrandi
A barátok mindig jót akarnak, ha össze próbálnak hozni valakivel, de nehéz dolguk van - főleg, ha mindkét felet ismerik. Hiszen rájuk nézve is kellemetlen, ha nem jól sül el a dolog... Mégis belevágnak.

Azt remélik, egy gonddal kevesebb, és egy boldog párral pedig több lesz, ha megszervezik a találkozót. A két fél pedig belemegy a dologba, "soha nem lehet tudni, adjunk esélyt a boldogságnak" alapon. Hiszen egy randi egy szerelem reményteli kezdetét jelentheti. Azt várod, hogy egymásra néztek, és rögtön színesre festi az eget egy tűzijáték, miközben legalább száz léggömb repül felfelé.

A megérzésekre azonban hallgatni kell, erre a lány is rájött - kár, hogy csak utólag... Pedig az étterem asztalához igyekezve egy belső hang azt súgta: "Fuss, rohanj, menekülj!" Ám ő mégsem tette. Pedig hamar kiderült, hogy a férfi nemcsak ülve alacsony, de állva is. Semmi gond, száz példát hozhatnánk olyan párokra, akiknél ennek ellenére működik a dolog, ha vonzódnak egymáshoz - de itt erről sem volt szó.

Egy udvarias kézrázás után a férfi semmitmondó beszélgetésbe kezdett. Autóról, ingatlanokról, egzotikus nyaralásokról, pénzről, pénzről, és még több pénzről. Szemléltetésképpen elővette és az asztalra tette a dugig tömött pénztárcáját.

A lányt másodszor is figyelmeztették a megérzései, szinte kiáltva: "Tűnj el gyorsan!" Igen ám, de ha így tesz, két embert is megbánt: a jó barátot, aki összehozta a randit, és ezt a szerencsétlent is, aki azt hiszi, a pénze az egyetlen érték.

Túl kedves volt ahhoz, hogy ezt megtegye - legalábbis egyelőre... Több tapasztalatot akart szerezni, hogy a döntése megalapozott legyen. Tíz percig bírta még, majd felállt, és elindult a kijárat felé. Csak egy dolgot felejtett el: elbúcsúzni. Annyira meg volt döbbenve, hogy egy hang sem jött ki a torkán - csak menekülni akart, amilyen hamar csak lehetett. Az persze kiabált és integetett utána, de hasztalan, mert a nő hátra sem nézett.

Forrás: Shutterstock

Nem elég, hogy félórát vesztett az étteremben, másfelet pedig készülődés közben otthon, a tükör előtt. Még egy rossz tapasztalatot is szerzett. Megfogadta: soha többé vakrandi! SOHA! Ez utóbbit lehet, hogy hangosan is kimondta - már nem emlékezett, csak arra, hogy hazafelé világrekordot állított fel gyaloglásban.

Mikor hazaért, becsukta maga mögött az ajtót, csakhogy ezzel még nem zárta ki a férfit az életéből: megcsörrent a mobilja.

- Igen?

- Szia! Otthagytál az étteremben, ki kellett fizetnem a vacsorádat. Na, nem mintha nem lenne rá pénzem, de nem volt, aki megegye. Be kellett csomagoltatnom, hogy hazavihessem. Nem szeretem kidobni a pénzt az ablakon. Miért rohantál el?

- Nem véletlenül. Nem szeretnék többet találkozni veled!

- Miért? Én igazán mindent megtettem. Drága étterembe hívtalak, majdnem egy húszast hagytam ott kettőnk kajájáért!

- Nem erről van szó. Te és én egyszerűen nem passzolunk össze.

- Szerintem meg csak hisztis vagy egy kicsit. Hiszen még a kocsimba sem ültél be! Fullextrás járgány, ha hátradőlsz a bőrülésen, rögtön jobb kedved lesz, hidd el!

A lány rájött, hogy minden magyarázat hasztalan. Bármit mond, a másik rögtön megcáfolja - azt hiszi, a pénz mindent megold. Húsz percig hallgatta, ahogy a férfi fényezi magát, és részletezi, miért kellene még egy esélyt kapnia. Ennyi idő után a legjámborabb nő is határozott amazonná válik, így udvarias kitérő mondatok helyett végül megmondta a frankót:

- Befejeztem veled. Keress olyan lányt, akit csak a pénz érdekel!

A pasi száma ezután tiltólistára került, a történtek feldolgozása azonban nem ment ilyen könnyen. Valamiben mégis segített ez a randi: a lány most már pontosan tudta, mi az, ami idegesíti, és melyek azok a tulajdonságok, amelyek nélkül el sem tud képzelni egy szerelmi viszonyt. A három legfontosabb tényező: kisebb pénztárca, kevesebb beszéd és vonzalom első látásra...

A 3 legtaplóbb pasi, akivel valaha randiztamhttp://www.she.hu/herself/20180803-a-3-legtaplobb-pasi-akivel-valaha-randiztam-szabo-andrea.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.