Újév Pálfy Dalma önismeret fogadalom felismerés óév beszólás tanácsok levél
Kedves Újévi Önmagam! Igen, te ott, azzal a tálnyi maradék szaloncukorral a kezedben! Ülj le, kérlek, komolyan kell beszélnünk!

Mégis hogy tervezted, meddig mehet ez így tovább? Mértéktelen adventi költekezés, ünnepi habzsi-dőzsi, rengeteg lustálkodás. Mostantól ennek vége, jó?! Itt van mindjárt a január, elindult az új év, épp ideje összeszedned magad! Tudom, hogy nehéznek tűnik, és visszasírod az ünnepi tunyulást, de lesz majd jövőre is. Addig viszont a szekér megy tovább, és kész. Szerencséd, hogy még a kajakóma előtt, tiszta fejjel leírtam neked, mit kell tenned, hogy hamar talpra állj.

Tudom, hogy imádod a listákat, szóval - hogy ne sokkoljalak nagyon -, ezzel fogjuk kezdeni. Hirtelen sok lett a teendőd, mi? Hát szépen kezdd csak el felírni, hogy mennyi mindennek kell nekiállnod a munkában és a ház körül. Írd oda, mit mikorra kell elintézni, és állíts fel egy fontossági sorrendet! Ha a prioritások a helyén vannak, már csak el kell kezdened csinálni.

Haladj sorban, így szépen visszatérsz majd a mindennapi kerékvágásba. Ne nyafogj, muszáj lesz! Vagy pizsamában készülsz megváltani a világot? Na ugye, hogy nem?!

Jól van, ne akadj ki, ehetsz egy szaloncukrot. Mondom, egyet! Mostantól vissza kell állnod egy elfogadható étrendre. Reggelire megengedek pár darabot a maradék mézeskalácsból, de ennyi. Kíméld a gyomrod, mert keményen igénybe vetted az elmúlt hetekben - kérlek, hadd ne kelljen felsorolnom, milyen ételekkel! Térj vissza a zöldségmániádhoz, és emlékezz a kedvenceidre: brokkoli, fehérrépa, sütőtök, édesburgonya, cékla, póréhagyma, zeller.

Forrás: Shutterstock

Ugye, hogy jól hangzik?! Csinálj zöldséglevest, krémleveseket, főzelékeket, de hagyd el a habarást és a pikáns fűszerezést! A húsételekből már biztos eleged van, de ha mégis készítesz valamit, nehogy nekem bepanírozd! Az idegeidet is kíméld légyszi: egy darabig semmi szükség nincs rá, hogy konyhatündér legyél. Könyörgöm, ne főzz semmit, ami fél óránál több előkészítést igényel!

Nyilván üres a pénztárcád - tudom, kérdeznem sem kell, hiszen ez még az én saram, bocsi. De nyugi, a lakás úgy fel van szerelve, mint egy luxusóvóhely. Minden van, csak emlékezni kell rá.

Megint írhatsz egy listát, de legyen ám rajta minden: ruhák, kütyük, élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodószerek, smink, bőr- és hajápolók is. Körömlakkból is biztosan van elég. Mielőtt bármit vennél, nézd meg, van-e a listán hasonló! Így tuti nem költesz feleslegesen egy csomó mindenre, csak azért, mert elfelejtetted, hogy már van otthon.

Ami pedig a legfontosabb: bár most nagyon elesettnek érzed magad, ne ess kétségbe! Hidd el, körülötted mindenki ugyanezekkel az ünnepek utáni tünetekkel küzd. Ha követed a tanácsaimat, nagyon hamar újra úgy érzed majd magad, mint egy normális emberi lény, aki egész tűrhetően egyben tartja a dolgait. Kitartás!

Sokszor ölel: Óévi Önmagad

Pálfy Dalma

Új évi fogadalmak - közel az 50-hezhttp://www.she.hu/herself/20171228-uj-evi-fogadalmak-kozel-50-evesen-szego-lindi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.