magazin Nagy X. Viktória lustaság közös kibeszélés alkalmazkodás otthon énidő szabályok együttélés egyedüllét
Ismered azokat a kutyás videókat, amikor a gazdi elmegy otthonról, a kedvenc négylábú pedig szétszedi a lakást? Majd bűnbánó fejet vág, mikor szembesítik a szétrágott szandállal. Valami hasonló történik akkor is, mikor az ember lányát magára hagyja a kedvese egy hétre...

Már az első napon egyértelmű a helyzet: a közös otthonban most nem érvényesek a közös szabályok! Fél óra alatt átlényegültem, és a kamasz énem átvette az irányítást. Először a boltban: impulzus vásárlóként kosárba pakolom a kólát (az igazi cukrosat), pezsgőt (hátha csajos este lesz), csipszet (garnélásat persze, a kedvencem), nosztalgia kiflit (csavart és nagyon fehér lisztből készül), isteni lesz vajjal, és még valami újfajta étcsokoládét.

A zöldséges pult mellett úgy megyek el, mintha papírdísz lenne, a kefir szót pedig egyszerűen nem bírom értelmezni. Csillogó szemmel állok be a pénztárhoz, ahol normál esetben ilyenkor szoktam eltenni a gondosan megírt bevásárló listát.

Úgy döntöttem, hogy sorozatokkal kezdem az első szabad estét, és természetesen a kanapén fogok vacsorázni. Miközben bedobom a sütőbe a mirelit pizzát, az almákra pakolom a zacskózott kalóriabombákat. Gyümölcs majd holnap - hümmögök, és előveszem a spejzból a vendégeknek tartogatott wasabis mogyorót is. Csak egy pár szem, amíg sül a pizza...

Két óra múlva elégedetten indítom el a következő részt. A drágámnak küldök egy szívvel díszített szelfit, majd visszarakom a lábamat az asztalra a csipsz és a papírtányér közé. Elvégre miért mosogatnék, ha felhasználhatom a Szilveszterről maradt papírtányért? Bűntudat nélkül megnézek még egy részt, és megkóstolom a csokit is. Csak egy kicsit.

Forrás: Shutterstock

Szakértők szerint egy új szokás kialakításához több hétre van szükség. Nos, nekem néhány óra elég volt, hogy felborítsam a lakást, az étrendemet, a biológiai órámat, tehát az egész életmódomat. Mindezt lelkiismeret-furdalás nélkül.

Az egy hét alatt szégyenletesen kimaxolom az énidőt, és éteri harmóniába kerülök önmagammal. Arcmaszkban kávézgatok, elolvasom az összes felhalmozott magazint - a ruhák elpakolása helyett -, és a testmozgást sikeresen nullára redukálom. Elvégre egy hét szabadidő mindenkinek jár a saját életéből!

A szombat reggeli lustálkodás után (ágyban, hosszasan, kávéval, könyvvel) rászánom magam az eredeti állapotok visszaállítására. Ideje kamaszkori énemet is visszatuszkolni a helyére, akárcsak kedvesem párnáját, amit én használtam távolléte alatt.

Hiányzott, hát persze, hogy hiányzott. De tudtam, hogy egy hét múlva újra itt lesz, és közösen újra harmóniába kerülünk. Így is lett: hozta a bőröndjét, az élményeit és a rengeteg felgyűlt ölelést. A közös sütinkkel várom - és üres mosogatóval.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.