szerelem válás elmúlás párkapcsolat észrevétlenül Ferencz Gabriella szakítás
Könnycseppek kopogtak a padlón: egy régen szeretett lélek sírta el bánatát. Nem először, de talán utoljára - a nő úgy reménykedett ebben, mint esküvőjük napján az örökkévalóságban.

Amikor még nem lehetett külön töltött pillanat, érintés nélküli közelség - egyek voltak a pillantásokban, érzésekben, szerelemben. A férfi keze mindig a lányét kereste, álmukban sem engedték el egymást - soha nem volt "talán", csak biztos "igen". Nem terveztek, mert hittek a végtelenben: hogy van bőven idejük, ahogyan szerelem is van a szívükben, és ragaszkodás a lelkükben.

Aztán egy szürke hétköznapon hazudtak egymásnak, egy öleléssel, mely már csak megszokott volt, de nem őszinte. A férfi birtoklóan kinyújtotta mindkét kezét, a lány pedig összerezzent, mert teste távolságért kiáltott, nem közelségért. De megtette, amit várt tőle, mert a házasság számára már csak erről szólt: kitartani, megoldani - ha pedig nem sikerül, elviselni mindezt.

De mikor változott meg minden? Mikor volt az a pillanat, amely nem a régi érzéseket idézte, hanem egy újat hozott létre? Mikor kezdett elillanni szívéből a szerelem? Úgy tűnt, csak ő érezte ezt, a hiány csak benne keletkezett. A párja az idő, a munka és az egyforma hétköznapok számlájára írta, hogy most mindenből kevesebbet tudott törődni a nővel: az arcával, a testével és a lelkével, melyeket előtte sosem hanyagolt el.

Egy megrepedt szikla két oldalán álltak - csak pár lépésre a másiktól, mégis elég távol ahhoz, hogy a hasadék növekedni tudjon, az érzések pedig hűlni kezdjenek. Lehet, hogy csak az alkalom hiányzott ahhoz, hogy a lány kimondja: "Szeretlek." De az is lehet, hogy a szíve tiltakozott ellene.

Párja kedves szavait haragos mondatok váltották fel - nem tudott már a kedvében járni, csak annyit tehetett, hogy elviselte, amit rázúdított. Ő erre is hajlandó volt, mert szerette - csak már nem úgy és nem annyira, mint amikor ez a káprázatos szerelem volt a legnagyobb kincs az életében.

Forrás: Shutterstock

Bár nem vésett szívet egyetlen fába sem, a lelkében mégis örök helyre lelt a férfi: mert erőt adott, határokat tágított... De hiába, ha kettejük közül csak a nő igyekezett jobbá, szebbé, élhetőbbé tenni a mindennapjaikat.

Hónapok óta először a jobb kezére pillantott - bár tudta, hogy amit keres, nincs többé ott, ahogyan az sem, amit jelképezett... Ujjáról csak a jegygyűrű, de szívéből, életéből sokkal több hiányzott: remény, érzések, évek - olyanok, melyeket boldogságban kellett volna eltöltenie.

Régen szeretett, és azt hitte, szeretik, és ez a házasság a mennyekben köttetett. A férfi viszont csak élt, ha nem is boldogan, de úgy tűnt, kiegyensúlyozottan, míg a nő görcsösen igyekezett rendbe hozni a kapcsolatukat. Gondolataiban egyre több "talán" és "hátha" kezdetű megoldás gyülekezett. Mindegyiket kipróbálta, csakhogy nem váltak be - és ő egyre kevésbé tudott magányosan élni egy házasságban.

Lassan feladta: a gyűrű után a közös képek is eltűntek a lakásból, ahogyan emlékeiből a szép pillanatok - mert a szomorú jelen már rég elfedte a kedves múltat és a közös jövő lehetőségét. Már csak "voltak", de nem együtt. Éltek, de nem közös célokért. Szerettek, de nem egymást - és külön lenni jobb volt, mint kettesben.

Elveszítették a másikat, és nem tudták újra megtalálni. Már képtelenek voltak visszaemlékezni a régi érzésekre és a mindent elsöprő szerelemre. A lány rájött, hogy a múlt nem hozható vissza, és a jövő sem tervezhető - ebben a kapcsolatban már nem.

Ki kellett mondani, hogy vége, hogy kiléphessen a férfi árnyékából - amiről azt hitte, örökre ott ragad - és a tízévnyi közösnek hitt sorsból, ami már rég nem volt egy...

Ferencz Gabriella novellája

Egy szakítás elviselhetetlen szabadságahttp://www.she.hu/herself/20180411-egy-szakitas-elviselhetetlen-szabadsaga-juhasz-barbi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.