magazin harminc kor kibeszélő félelem Laczó Adrienn Para harmincas születésnap
Azt minden pasi magába szívja az anyatejjel (ha mást sajnos nem is), hogy amikor egy nőt már csak hónapok választják el a 30-tól, akkor fedezékbe kell vonulni - atombunkerbe lehetőleg. Akkor is, ha előtte 29.5 évig tök laza volt.

Nekem is volt ez a mondhatni alig érzékelhető harmincas parám (szakad a plafon, valójában a nekrológomat csiszolgattam), de végül én győzedelmeskedtem felette, nem ő felettem. Aztán csönd lett, amiről kiderült, hogy vihar előtti, ugyanis jött nemsokára a genya kistesó: a harmincegyes para. Az valamivel enyhébb lefolyású volt, és valahogy így zajlott:

  • Még közelebb vagyok a 30-hoz, mint a negyvenhez. Huh, pipa.
  • Még mindig nem őszülök, vagy szemüveg nélkül nem látom, de a végeredmény ugyanaz: nem őszülök.
  • Még mindig letagadhatok egy bő ötöst, ha lófarokba fogom a hajam. Csodás.
  • Még mindig lófa** sincs magánéleti fronton. Ez már kevésbé.

Szóval, az a 30 meg a 31 nagyon karcsúra sikeredett. Semmi pezsgődurrogás, semmi heuréka, semmi much wow meg such hűha. Semmi kapásból milfesedés, semmi azonnali tisztánlátás, pedig ezt ígérte a hálivúdos előzetes. Na sebaj, mert igenis más értelmet nyert azóta a létezés. 26 éves csajszi? Legyintek: csitri. Én? Yodaian bölcs harmincas. Egy férfi, aki a huszonéves nőket hajtja? Hímcsitri. Aki a harmincasokat? Igazi férfi. Mondjuk, az ő létezésükről csak regéket hallottam eddig...

Forrás: Shutterstock

Heti 3 este ide-oda mászkálás? Majd megbosszulja magát táskák formájában (nem Fendi, szem alatti). Ehelyett otthon tenni-venni? Nem nyuggerkedés, hanem lenyugvás - de picit azért nyuggerkedés... És picit azért hiányzik az aznaposság is, mert az olyan valóságszagú.

Szóval, azért gondolok néha a régi életemre...

Mert mi történik, amikor elmúlnak az egyetemista, aztán meg a húszas évek? Az életmentő reggeli Red Bullt túlárazott sztíviás Starbucks frappéra cseréled, a "lehet, hogy lóhús, de hó vége van" gyrost textilszalvétás középkategóriára, az ordító pinket púder rózsaszínre, a hisztit kompromisszumra.

És mi történik, amikor bulizni mész?

Nem Zombie-t rendelsz, hanem te magad vagy az fél 1-re, a zene pedig csak monoton zaj, és mit meg nem adnál egy jó Petróleum lámpáért. Hát ez történik. Ezután nem Balatonon ér a napfelkelte meglepetésszerűen, hanem a saját gerinckímélő, matracos ágyadban - és nem teleportáltál, hanem taxiztál (számlával, nem ám feketén).

De fogadjuk el a valóságot: nincs visszaút, harmincas pipi lettem. Next step: 32. Azt már csak kibekkelem valahogy. Vagy megélem ahelyett, hogy túlélem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.