szerelem újrakezdés Molnár Csanád párkapcsolat szakítás múlt
Nem jöttél, nem hívtál többé - már nem volt rám szükséged. Nem kerestél, talán már el is temettél, de mivel nem mondtad ki, hogy vége, én csak vártalak...

Őriztem a tüzet, amit együtt gyújtottunk. Vigyáztam, hogy legyen mindig száraz tüzelő, amivel táplálhatom a lángot. Odafigyeltem, hogy mindig meleg legyen, hátha megázva, átfázva betoppansz egy szép napon, és oda szeretnél ülni melegedni a kályha mellé, a kedvenc foteledbe. Sokáig üres maradt a helyed, nem engedtem oda senkit - még a lomokat is direkt ott tartottam, nehogy valaki kinézze magának, és azt higgye, az övé lehet.

Mert az a tiéd, nem másé. Senki nem helyezheti magát kényelembe benne, de még csak bele sem ülhet... Csak neked van fenntartva, azért, hogy hátha egy éjjel álmodból felébredve - ami rólam, rólunk szólt -, szívdobogás kerít hatalmába, és végre faképnél hagyod azt, aki nem ér annyit sem, mint a kisujjam hegye.

Szerelmemmel őrzöm a meleget, nehogy kihűljön a kályha, nehogy kialudjon benne a tűz. Táplálom, etetem, életben tartom. Hogy még meddig akarom ezt? Csak addig, amíg ver a szívem, amíg nem szűnök meg örökre lélegezni. A hely a tiéd, az örökkévalóságig neked adtam, másé nem lehet, és nem is lesz már többé. Én pedig már csak azért sem halhatok bele a bánatba, nem vihet sírba a hiányod, hiszen akkor nem lenne, aki rakjon a tűzre...

Ezért inkább életben maradok, mert szeretem az életet, és mert élnem kell ahhoz, hogy a rajtad kívüli világot is megismerhessem - és rájöjjek, hogy nélküled, utánad is van öröm. De a szerelem már nem látogat meg, annak talán örökre vége - nem engedhetem be többé a házamba, hiszen nincs is hova leültetnem. Úgy érzem, hűtlen lennék, ha tennék egy lépést előre, ha továbblapoznék, olyan könnyedén és lazán, ahogyan te tetted.

Forrás: Shutterstock

Pedig azt kell tennem. Előre kell szegezni a tekintetemet, le kell törni a visszapillantó tükröt, hogy még véletlenül se nézzek bele, nehogy meglássalak benne. Mert lassan elfogy a félretett tüzelő, lassan kialszik a láng. Előbb-utóbb ki fog hűlni az otthon melegét biztosító kályha, és a helyed sem lehet örökre csak a tiéd - át kell adnom másnak.

Az utolsó pár vödör fát arra szánom, hogy ráteszek minden éghetőt, ami tőled van, amit itt hagytál - minden közös emléket. És meggyújtom, hadd legyünk mi így, együtt a lángok martaléka. Váljunk eggyé a tűzben, égjünk hamuvá, haljunk bele mindketten, hogy utána a hamvakból külön-külön újjászülethessünk, mint a főnixmadár.

Ha pedig elégett az utolsó emléktárgy, elporladt az utolsó fényképed is, és semmivé lett minden, ami téged őrzött, akkor kiviszem a házból szerelmed maradványait. Átadlak a mindenségnek, szétszórom a hamvakat, hogy mostantól mást éltess - hiszen engem már nem fogsz.

Én pedig újjászületésem megünnepelvén iszok egy pohárral az egészségemre, majd elpakolom a lomokat a foteledből. Végre rendet rakok: letakarítom róla a pókhálókat, kitisztítom a kárpitját, és szabaddá teszem annak, aki szeretne benne megpihenni. Aki ha elég kényelmesnek érzi, akkor akár sokáig is maradhat...

Már nincs hideg a házban, pedig nincs benne a szerelmed, szenvedélyed lángja. Más van már helyetted - akinek ugyan szintén nincs szerelem a szívében, de érdemesnek tart arra, hogy együtt maradjon velem, és elkísérjen akár egy életen át.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.