szerelem időpont Dósa Eszter párkapcsolat párkeresés nyitottság ismerkedés
Én imádom a szerelmes történeteket. Pont az a jó bennük, hogy annyira meseszerűek és hihetetlennek tűnnek. Rengeteg dolognak kell közrejátszania, hogy két ember pont akkor, pont ott megismerkedhessen egymással. Lényegében az életük összes addigi döntése sodorja őket a végkifejlet felé. Jókor, jó helyen.

Az egyik kedvenc ismerkedős történetem arról szól, hogy a nőnek kifogyott a benzin a kocsijából a híd közepén. A mögötte lévő pasas hosszas, hasztalan dudálás után feltépte az ajtót, odavágtatott a hölgyhöz, és a kocsiablakon keresztül elkezdett kiabálni vele: "Hogy lehet ilyen hülye, hogy megáll az út közepén?" A könnyáztatta, kétségbeesett arc persze azonnal meglágyította a szívét, nem győzött bocsánatot kérni, és rohant is a benzines kannáért, hogy segíthessen. Így indult a kapcsolatuk.

De hallottam már olyat is, hogy egy gyorshajtás miatti bírságolás során vagy repülőtéri becsekkoláskor alakult ki románc. Mert a szerelem bárhol lecsaphat, akkor is, amikor az ember a legkevésbé sem számít rá. Ámor lesben állhat akár egy lépcsőházban, a postán sorban álláskor, vagy kocogás közben a parkban.

A szerelemre ugyanúgy nincs tökéletes időpont, mint ahogy például családalapításra sincs. Nem lehet megtervezni és várni az ideális körülményekre, hogy majd, ha lefogytam, majd, ha felépítettem az egzisztenciámat, majd, ha lesz egy jobb lakásom, akkor jöhet az Igazi! Pedig előfordulhat, hogy pont akkor jönne a tökéletes jelölt, amikor macinaciban leugrasz az újságoshoz. De mivel ez még nem szerepel a terveidben, még nem tartasz itt a képzelt időbeosztásodban, ezért akár simán elszalasztod.

Viszont erőltetni sem lehet. Sajnos az sem működik, ha olyan kétségbeesetten keresed a Nagy Őt, hogy minden szembejövőben a potenciális jövendőbelidet látod. (Mi, nők, ilyenkor szoktuk elkövetni a legnagyobb pofáraeséseket).

Forrás: Shutterstock

Van egy nagyon egyszerű recept: a lazán-faszán elv. Amikor már lezártad az exedet, nyitott a szíved, és egyszerűen csak jól érzed magad a bőrödben. Boldog vagy saját magaddal, nem erőltetsz semmit, és csak sodródsz az árral - ilyenkor szoktak általában váratlan, szuperjó dolgok történni.

Ahogy Márai írja: "Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben... két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak akkor amikor megértek e találkozásra."

Addig meg csak hinned kell benne, hogy minden úgy történik, ahogy annak történnie kell. Sok mindent tudsz kontrollálni az életben: a karrieredet, a pénzügyeidet - de ezt az egyet nem lehet. Ebbe csak belesodródni tudsz. Ha hagyod magad. Biztos vagyok benne, hogy van a világban valaki, aki pont olyan társat szeretne, mint amilyen te vagy. Csak legyél nyitott rá, bármikor is érkezzen!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.