szerelem elvesztés kibeszélő Haizer Tímea magazin vonzalom párkapcsolat szeretet elhagyva
A lelki társnak is van teste. És kár lenne tagadni: a testi vonzalom is legalább olyan fontos, mint a lelki összhang. Nálunk - noha az együtt töltött évtizedek alatt átalakult -, soha nem szűnt meg a másik teste iránti tisztelet, aggodalom, szeretet és vonzalom.

A gimiben találkozunk először. Bálint az évfolyamtársam volt, és gyakorlatilag minden versenyen a vetélytársam is: hol én nyertem szavalóversenyt, hol ő. Hol én jutottam tovább a helyesírási versenyen, hol ő. Nem is tudom, mikor keveredtünk össze... De végül a két pattanásos, fogszabályzós kamasz a gimi kedvenc szerelmespárja lett.

Ő szépnek látott engem, én meg vagánynak és lovagiasnak őt. Aztán más-más városba kerültünk egyetemre, és úgy döntöttünk, egy ideig szüneteltetjük a kapcsolatunkat. Ez olyan "jól" sikerült, hogy tizenhárom év múlva, egy házibulin találkoztunk megint. A testi-lelki vonzalom úgy tűnik, nem múlt el. Ott folytattuk, ahol annak idején abbahagytuk.

"Az tetszik benned, hogy neked nem botlábad van!" - szólalt meg Bálint az egyik "első" randin. Már akkor tudtam, hogy nem a romantikus szózatai miatt fogom szeretni őt a sírig. "Botlábam? Ezt hogy érted?" - kérdeztem vissza zavarodottan. "Hát, hogy vékony vagy, de szép íve van a vádlidnak, vagy hogy is hívják ezt..." - simította végig a lábszáramat, majd mélyen a szemembe nézett. Akkor, ott elvesztem. Nem mertem bevallani, hogy addigra már én is lecsekkoltam a hátsóját, és hát ritka szép "darab" volt. Nos, igen, a férfipopók a gyengéim. Ő pedig átment a teszten.

Heves, izgalmas és gyakori találkozásainkat hamarosan összeköltözés követte. Eleinte szégyenlősen, a félhomályban botorkálva találtam ki reggel a fürdőbe vagy este a karjaiba, de pár hosszú, szerelmes hónap után már nem zavart a hurka a hasamon: felkapcsoltam a lámpát, mert látni akartam, ahogy gyönyörködik bennem. Felemelő volt, ahogy a testemre nézett, ahogy azzal bánt. Azt hittem, hogy a szeme csillogásánál sosem fogok szebbet, kifejezőbbet látni. Tévedtem.

Az esküvő után nem sokkal megfogant a fiunk, Bálint pedig a legbüszkébb kispapa volt a világon. Sugárzott a boldogságtól, jobban, mint valaha. Már akkor is tudtam, hogy életünk legszebb időszakát éljük, így akkurátusan, elmélyülten figyeltem őt, és raktároztam el magamban a szavait, pillantásait, a történéseket.

Forrás: Shutterstock

Mint kiderült, jól is tettem. Nehéz évek jöttek. A tesóbaba várása, a veszteségek felemésztették testi-lelki erőnket, és kioltották Bálint szeméből a tüzet. Tudtam: az fáj neki, hogy én szenvedek. Sosem felejtem el azt a pillanatot, amikor meztelenül, trombózisharisnyában feküdtem a kórházi ágyon - ő pedig csak nézett, olyan tompán és üresen. Mire belépett a beteghordó, az altató hatni kezdett: csak annyira emlékszem, hogy valaki megemel, és a hordágyra tesz, Bálint pedig féltőn-féltékenyen bámulja elernyedt húsomat.

A műtétet még követte néhány másik is, majd végleg letettünk a második gyermek érkezéséről. Megnyugodtunk, sokat utazgattunk, jókat ettünk, nem vontunk meg semmit magunktól. A "botláb" és a "kerek férfipopó" múlt idő volt már, mindketten kikerekedtünk. Szerettük magunkat és a másikat így is... bár néhanapján cukkoltuk egymást, hogy legközelebb, ha le kell ugranunk tejért a boltba, csak legurulunk a hegyről.

Végül egy novemberi napon Bálintot kórházba szállították - ekkor változott meg minden. "Nem komoly a baj, de tanácsos volna diétázni és elkezdeni valami sportot, ha egyszer szeretné a karjaiban tartani az unokáját" - mondta az orvos, nekünk pedig olyan volt az a nap, mintha felnyitották volna a szemünket. A végletek emberei voltunk mindig is: másnap új bevásárlólistát írtunk, és vettünk két pár futócipőt. Estek le rólunk a kilók, mi pedig hitetlenkedve fedeztük fel újra magunkat és egymást.

Az első futóversenyre fél év múlva, közösen neveztünk. Kéz a kézben, potyogó könnyekkel estünk be a célba. Hazafelé megpillantottam a gangon a szomszéd lecserélt bejárati ajtaját. "Na, beköltözött az új tulaj. Láttad, milyen csinos kis nő?" - kérdeztem sandán rámosolyogva az én futóbajnokomra. "Láttam, csinos. De nálad csinosabb, erősebb és vonzóbb teremtést még sosem láttam!" - mosolygott rám Bálint, majd kedvesen magához húzott, és a nyakamba puszilt.

Lejegyezte: Haizer Tímea

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.