sport fogyókúra Szabó Andrea csodaszer fogyasztótabletta súlyfelesleg fogyás
Kapaszkodó van, hölgyek: mondom, hogyan lehet bogyókkal, teákkal és chilli öntettel jó testetek mindössze 2 hét alatt!

Sehogy... Sajnos az élet sokszor nem fair. Vagyis amit magunkra pakoltunk az elmúlt években, az bizony két hét alatt nem ég el, még a pokol tüzén sem - pedig ott tutira mennek.

Tudom, fáj. Maga a gondolat is, hogy ott van az a kis úszógumi, ott van az a kis narancsbőr, ott van az a kis fityegő valami a pocin. Az az igazság, hogy nem vagy egyedül. Nagyon nem. És persze sok mindent hall az ember, de azért nem kell hinned mindenféle "hatásos" csodagyógyszernek.

A második nagy igazság, hogy borzasztó lusták vagyunk - tisztelet a kivételnek. Mindenki gyors eredményt akar, de szinte nulla erőfeszítéssel. Ám az élet sosem erről szólt. Ha visszagondolsz az összes igazán nagy előrelépésedre, egyik sem jött össze csak úgy pikk-pakk. Legtöbbször vérrel, verejtékkel, kitartással, az átlagnál kevesebb alvással és kimeríthetetlen türelemmel érett be a munka gyümölcse.

Miért hiszed azt, hogy a fogyás majd más lesz?

Hogy a fogyitea tényleg segíteni fog? És, hogy az a zöld kapszula valóban sovány nővé változtat téged? Nem fog! Ehhez bizony te is kelleni fogsz, nem csak a bogyók - ez a harmadik, és egyben legnagyobb igazság. Küzdeni kell azért a mínusz kilóért. Ám attól még, mert ki lesznek jelölve a táplálkozással kapcsolatos határaid, még nem dől össze a világ! Igenis oda kell figyelned magadra, de ki mondta, hogy nem lesz élvezetes az átváltozás?

A változások persze mindig hoznak magukkal könnyed, boldog szellőket és kemény, durva hullámokat is. Talán ezért is tartják többre a fogyasztó tablettákat, mint egy jól összerakott diétát és/vagy edzéstervet. Sokan azt hiszik, hogy a tabletta mellett lehet enni bármit, hiszen úgyis lebomlik, ahogy leér a gyomorba. A diétának viszont már súlya van. Felelősség, amit sokan képtelenek magukon cipelni - pedig a plusz kilók bőven többet nyomnak ennél.

Forrás: Shutterstock

A felszedett kilóktól persze nemcsak a lelked, de a tested is rosszul van. Magas vérnyomás, inzulinrezisztencia, gerincferdülés, fájó bokák, térdek - és még egy tucat veszélyes tünet leselkedik rád. De persze ezekről csak akkor veszel tudomást, mikor már nagy a baj - míg, ha valaki másról van szó, már egyetlen tüsszentés miatt is riogató diagnózisokkal állsz elő.

Hiszen egy idegen életével kapcsolatban sokkal egyszerűbb megmondani a tutit, mint megvalósítani a sajátodban. Ezért inkább a pénztárcádba tekintesz, és olyan csodaszerekre költesz, amik soha nem fogják elhozni a várt csodát. Miért nem hozod el te saját magadnak?

Vannak kifogások, melyekkel néhány hétig, esetleg hónapig el tudsz vegetálni: sok a munkád, kevés a szabadidőd, ott a gyerek... Aztán a nyaralás előtt 3 hónappal benyomódik a pánik gomb, és eszeveszett hajtásba kezdesz. Bánod a karácsonykor megevett plusz egy zserbót, a múlt heti megrendelt pizzát és a tegnap megevett gyrost is. És itt állj meg egy pillanatra!

Nem, nincs áltatás, nem lesz már bomba alakod a főszezonra. Ezt fogadd el! De ez nem azt jelenti, hogy nem kezdhetsz el úgy étkezni, ahogy a tested kívánná. Hagyd hátra ezt a sok kamu cuccot, amit képes voltál magadba tömködni! Kezdd el végre szeretni magad, figyelni a szervezetedre és azt adni neki, amire szüksége van! Ha gyűlölettel diétázol, csak sanyargatni fogod magad, és ha fogysz sem lesz elég - ugyanannak fogod látni magad, mint induláskor.

Vajon mitől lehetne ez jobb?

  • Talán, ha több időt fordítanánk arra, hogy a táplálkozás ne "csak" egészséges, hanem élvezetes is legyen. Hogy ne fanyalogva rágjuk a csirke-rizs kombónkat.
  • Ha nem kergetnénk hiú ábrándokat, talán boldogabban járnánk el futni.
  • Ha nem a fogyást, hanem a testi-lelki megújulást helyeznénk első helyre, akkor talán nem hinnénk, hogy az életmód megreformálása kizárólag fájdalommal és lemondással jár.

Te hiszel a fogyasztószerekben?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shuttertsock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.