celeb Dósa Eszter insta-celeb Instagram motiváció követés
Nagyon sok fiatal nőnek az a foglalkozása (és a bevételi forrása), hogy tökéletes külsejű celeb, aki egzotikus tengerpartokon, luxuséttermekben és magánrepülőgépeken tengeti sivár hétköznapjait.

Ők nem hagynak az utókorra felejthetetlen zenei slágereket, nem szerepelnek filmművészeti alkotásokban, és Nobel-díjas könyveket sem írnak. Egyszerűen csak szépek, és néha indokolatlanul gazdagok is.

Egy hétköznapi nőt, aki nyolctól négyig irodában robotol, sosem tökéletes a frizurája, és örül, ha évente egyszer eljut fapadossal a tengerpartra, érthető módon borzalmasan irritálhat ez az életmód. Hiszen állandóan ezt tolja az arcunkba a tévé, a közösségi oldalak, a pletykalapok. Azt látjuk, hogy a huszon-harminc éves celeb hölgyek milyen tökéletesek, menő ruháik vannak, és a világon semmi problémájuk nincs azon kívül, hogy a Chanel vagy a Gucci üzletben használják a platina hitelkártyát.

Én mégis szeretem a celebek Instagramját pörgetni, általában egy kellemes habfürdővel egybekötve hódolok ezen szégyenletes hobbimnak. Egy vajnatimis-magánrepülős és egy zimánylindás playmate frizurát dobálós poszt között lemosom magamról a háromszáz forintos arcmaszkot, aztán továbbgörgetek a narancsbőrmentes bikinis testek, luxus utazások és medencés partik világába.

Őszintén szólva, engem ez motivál.

Általában nem hozom a legjobb formámat, mert túl ritkán járok fodrászhoz, néha lekopik a körömlakkom, és vasárnaponként (ami számomra a laza nap) képes vagyok Miki egeres tréningnadrágban bemenni az irodába. Aztán meglátok egy ilyen fényképes bejegyzést, és egyből elkap a szépülhetnék. Tudom, hogy beállított, filterezett, századikra sikerült pózolós fotó, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal, de akkor is.

Mert ilyenkor arra gondolok, hogy hú, ez is csak egy átlagos csaj, aztán milyen jól néz ki! Valószínűleg többet foglalkozik a frizurájával, mint én, és reggel nemcsak magára dobálja az első keze ügyébe akadó ruhadarabot, hanem gondosan összeállítja az aznapi szettjét. És nini, a bejegyzés szerint sportcipőben meg cicanaciban is lehet szexi az ember lánya, nem muszáj a kiskosztüm. Elég egy matt piros rúzs, és a szürke kisegérből máris királylányok leszünk.

Forrás: Shutterstock

Egyszerűen csak tisztában kell lenni azzal, hogy az Instagram nem a valóság.

Biztos vagyok benne, hogy a tökéletesnek látszó fényképek mögött is egy átlagos lány rejtőzik, aki többé-kevésbé ugyanolyan, mint én. Lehet, hogy pattanásos, ugyanúgy trónol a klotyón reggelente, és valószínűleg nem tökéletesre gyantázott testtel és formázott szemöldökkel született - csak éppen ezt az oldalát nem látjuk. Oké, lehet, hogy nem hosszú évek spórolásával szerezte a piros sportkocsira valót, de ha csóró lenne, mint a templom egere, a saját anyagi helyzetemet speciel az sem befolyásolná.

Ha egy átlagos lánynak lehet tökéletesre szedett szemöldöke, menő apartmanja, mehet luxus utazásra, akkor nekem miért ne lehetne részem ilyesmiben? Többféle módszerrel lehet stabil anyagi helyzethez jutni (neeem, nem csak azzal, amire most gondolsz), megkaphatom a világ legjobb állását, vagy kipattanhat a fejemből egy szuper üzleti terv, de akár még Insta-celeb is lehetek, ha úgy tartja kedvem.

Addig, amíg ezt kitalálom, igyekszem egy kicsit összeszedni magam. Időpontot kérek a fodrászhoz, és nem igénytelenkedek többet a reggeli készülődéskor, akkor sem, ha rólam nem készül aznap celebfotó. És lehet, hogy még az edzőtermet is meglátogatom, mert nem fotosoppolt jó testet szeretnék, hanem igazit.

Több tiszteletet az Insta celebeknek!http://www.she.hu/herself/20180629-tobb-tiszteletet-az-insta-celebeknek-petras-lilla.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.