szerelem apa nők Hingyi Boglárka lélek nőügyek tönkrement fájdalom
A korábban hamuszürke arcú apám ma különös mosollyal az arcán jelent meg a közös családi ebéden. Kajánul vigyorgott, a titkát mindig, minden esetben csak velem osztotta meg, én voltam a bizalmasa, úgy, ahogy ő is nekem.

Anyámmal már rég elváltak, így az aktuális nőügyeiről mindig tudtam. Ötven éves koráig tartó alkoholizmusa és súlyos kapcsolatfüggősége miatt anyám után rendre méltatlan kapcsolatokba bonyolódott. De mindig elfogadással és szeretettel hallgattam a történeteit. Az utóbbi időben látszott rajta, hogy a fásult egyedüllét elkezdte kikezdeni az amúgy is törékeny lelkiállapotát.

Már 10 éve "tiszta" volt, sikerült kijönnie az alkohol fogságából, amit kiváltott azzal, hogy mindig "szerelmes" volt. Egyszer a "Farmeros Rózsiba", máskor a szomszéd házból az Editkébe, és még sorolhatnám. Szerelmes lett a szerelembe. Ez tartotta életben. Ezelőtt az alkohol volt a támasza, társasága.

A húszas éveiben sikeres, nagyon szép férfi volt. Ha nem hazánkba születik, egész biztosan híres sármőrként feszített volna a magazinok címoldalán. De itt csak addig élvezhette a sikereit, amíg meg nem nősült. Utána a "családos, foglalt férfi" imázs nem tett jót a vonzerejének, így az alkoholba menekült. Valamelyik kocsmában mindig volt hallgatóság, aki vevő volt a fiatalkori hódításainak történeteire.

Aztán egy súlyos baleset észhez térítette. Majdnem belehalt, és felfogta, hogy már nem húszéves, hanem bizony már ötven is elmúlt. Az is tudatosult benne, hogy immár felnőtt gyerekei vannak, és ettől új erőre kapott. Újra elkezdett dolgozni, és bár anyámmal elváltak, mégis sikerült talpra állnia. Sőt, alkoholistákat segítő pszichiátriai intézetbe járt, és segített a függőségekben szenvedőknek a kiútkeresésben. A gyógyulásával sokaknak erőt adott.

Forrás: Shutterstock

És amikor aznap megláttam a kaján mosolyát, egyből tudtam, hogy valami nő van a dologban. Hagytam, hogy elmondja. "Veronikának hívják" - mondta. "Az egyetemen volt a nagy szerelmem." Mindent értettem. Lélekben újra visszafiatalodott, és ez a nő és a kapcsolata vele visszahozta életébe az örömöt. Úgy tűnt, rendkívül élvezi, hogy újra az egyetem "legszexisebb pasija" lehetett.

Addig a pillanatig örültem is a boldogságának, amíg - a korábban tiszta ősz apám - meg nem jelent vörös hajjal. Na itt már éreztem, hogy valami gond van. A hölgyről időközben kiderült, hogy mániás depressziós, és komoly kezelések alatt áll. És ő sem tudott szabadulni az egyetemi évek illúziójától, és apámat használva kényszeresen próbálta visszanyerni a saját fiatalságát is. De apámat ez nem zavarta.

Egy nap aztán újra éreztem rajta azt az édeskés szagot, az alkohol kipárolgását. Viccesen megjegyezte találkozásunkkor: "Beestem egy árokba, és eltört az órám." Próbálta titkolni, de tudtam, hogy újra elkezdett inni. Tudatosult benne, hogy a korai évek már elszálltak, egyszer csak beért a saját korába.

Mivel nem akart orvoshoz fordulni, nem tudtam, hogy segíthetnék neki. Hamarosan romlott az állapota, emlékezetkihagyásai voltak, és egyre furcsább dolgai lettek. Az utolsó pont az volt, amikor már a radiátort kezdte el bottal püfölni, mert ellenséges szörnynek nézte.

Egyre jobban csúszott bele egy alternatív szörnyvalóságba, ahol már nem volt kapcsolata korábbi énjével. Kórházba került. Majd egy intézetbe. Eleinte ellenkezett, és nem értette, mit keres itt. Mígnem újra szerelmes lett. Itt, az intézetben, ahol csak a szörnyek voltak és "Marika". Az utolsó pillanatig az a "szerelem" tartotta életben, ami idejuttata...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.