celeb pénz életvitel Petrás Lilla selfie Instagram tisztelet munka
Insta celebeket cikizni nemcsak "divatos", de már szinte kötelező kulturális elvárás. És lássuk be, tényleg könnyű rajtuk fogást találni... Ők gyakorlatilag fogják a semmit, rádobnak egy csomó filtert meg effektet, rákennek egy nagy adag egót, némi nárcizmust - majd jó áron eladják.

Most vegyük ki a képletből azokat a hírességeket, akik a való életben nyújtott teljesítményük mellett reklámfelületként hasznosítják a közösségi médiát! És azokat is, akik egy adott témában rendelkező tudásukkal segítik a követőiket (gasztro, divat, utazás stb.).

Ez a cikk most csak a szűken értelmezett "Insta celebekről" fog szólni, akik önmaguk fotózásán kívül TÉNYLEG semmit sem tudnak felmutatni. És ennek ellenére sok tízezres követőtáboruk van - melynek köszönhetően nagy cégek sok pénzt fizetnek nekik, hogy komponálják bele a képeikbe a terméküket. Hiszen ez komoly reklámértékkel bír.

A fő vádpont ellenük, hogy "ingyenélők".

Vagyis nulla befektetett energiával keresnek pénzt. Pedig az Insta celebek olyan kemény munkát végeznek, amire én akkor se lennék hajlandó, ha milliókat fizetnének érte!

Amióta a SHE.HU-nak van Insta oldala is, munkaköri kötelességemmé vált, hogy néha elkattintsak magamról egy szelfit. És kérem, ez valami rettenetes teher. Pedig én kb. csak havonta egyszer állok neki fotózkodni, míg egy valamirevaló Insta celebnek legalább napi egy, de inkább több posztja van.

Hogy közhelyekkel dobálózzak, rohanó életünkben nagyon kevés olyan pillanat van, amikor a maga teljességében élhetjük meg a jelent. Csak hogy egy tipikus példát hozzak: hány hónapig ad nekünk feltöltődést annak az emléke, amikor nyaraláskor a tengerparton korzózva pont olyan szögből nézhettük végig a naplementét, hogy a szavunk is elakadt? És csak csendben, az élet nagyszerűségén merengve csodálhattuk.

Na, akkor most fogd meg ezt az emléket, és töröld ki! És helyettesítsd be azzal, hogy gyorsan odadobod a férjednek a fagyit és a strandtáskát, előkotrod belőle a telefonodat, pánikszerűen megigazítod a hajad, és a fényerőt állítgatva próbálsz egy tökéletes szelfit lőni magadról. Miközben persze háttal állsz az egész jelenetnek...

És felejtsd el a laza fröccsözéseket is! Amikor semmiségekről csacsogtok a barátnőkkel, hogy kiengedjétek a gőzt - miközben megszűnik körülöttetek az idő. Nem, nem... A poharat még addig kell gyorsan le fotózni, amíg le nem folyik róla a lecsapódott pára. De ha nincs rajta az arcod, sokkal kevesebb lájkot hoz!

Szóval, megkéred a szemben ülő barátnőt, hogy fotózzon le. De ekkor feltűnik, hogy rossz a háttér egy belógó lámpa miatt, szóval helyet kell cserélnetek. És persze a hanyagul a székre dobott dzsekit is el kell rendezni, a hamutálat meg az étlapot is arrébb kell rakni, és basszus pont besétált a képbe egy pincér...

Mondjuk, vigasztalhatod magad, hogy ezt az elején gyorsan letudjátok, és utána lehet "élni". Csak kalkuláld bele: előforulhat, hogy a következő kör Aperol Spritz lesz - aminek olyan szép a színe, hogy kár lenne kihagyni az alkalmat egy jó kis fotózkodásra! Aztán felkapcsolják a fényeket, ami miiiiiiilyen jó háttér lenne már?!

Forrás: Shutterstock

És ezt a tortúrát képzeld oda életed minden kiemelkedően kellemes pillanatához! Ja, és tedd hozzá, hogy az első kép sosem sikerül, mert rossz a fény, vagy a hajad, vagy a szög. De ha meg is van a tökéletes fotó (jobb esetben), otthon akkor is meg kell szerkesztened. Ha viszont aznap nem ment ki elég posztod, akkor muszáj ott helyben nekiállnod.

És bizony, aki sok követőt akar, az nem elégedhet meg a sablon filterekkel! Legalább 2-3 különböző alkalmazás segítségével kell gatyába rázni azt a rohadt képet. Ha nagyon sietsz, végzel is egy óra alatt...

Te mennyi pénzért áldoznád fel az összes meghitt, önfeledt, romantikus vagy épp varázslatos emlékedet? Na, ugye?!

Komolyra fordítva a szót, igazából ők vállalkozók, akik előállítanak egy (értéktelen) terméket, amire - érthetetlen oknál fogva - van kereslet. Ha valaki fizetne 20 millió forintot egy papírcsákóért, amit hajtogattam, hülye lennék nem eladni neki.

Akiknek viszont a legkevésbé sem értem a motivációját, azok a követőik. Még akkor is csodálkoznék, ha 30 ember napi szinten kíváncsi lenne egy másik vadidegen ember viszonylag semmitmondó szelfijeire. De most képzeljünk el egy Hősök terét betöltő embertömeget!

Na, ők mind valamiért úgy döntöttek, hogy naponta megnézik, ahogy egy átlagosan helyes külsejű lány fagyizik, kávézik, vagy épp nyaral. De nem csak kukkolnak! Lájkolják! Kommentelnek! Mi a francért?????

Te követsz Insta celebeket?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.