tippek Szegő Lindi rosszkedv szenvedés boldogság keresése
Minden a helyén van, a maguk megszokott medrében folynak a dolgok. Csak néha szakítja meg a biztonságot adó nyugalmat egy-egy nem várt esemény, amihez tulajdonképpen könnyen alkalmazkodsz.

Szervezed, rendezed az életed - akár elégedett és boldog is lehetnél, mégis olykor elönti a bensődet a fáradtság. Egyfajta fásultság, kimerültség. Ennek nyilván megvannak a maga előzményei, hiszen a jólétet és a jó közérzetet nem adják ingyen. Mégis vannak az életnek olyan periódusai, amikor valahonnan a mélyből előkúszik egy semmivel sem összehasonlítható üresség érzés.

Amikor fáj a Semmi. Nem depresszió ez, és nem is szimpla rosszkedv. Egyfajta csömör. Mindentől és mindenkitől. Nyilván az ember egészséges esetben megoldásokat próbál keresni, hogy mihamarabb kilábaljon ebből a zsigereket tekerő érzésből.

Forrás: Shutterstock

Bár lehet, hogy csak várni kell, míg felszívódik magától a kis szemét, mert:

- A világ összes füstölője sem mulasztja el, hiába próbálsz lábzsibbadásig meditálni és égetni őket halomszámra - csak émelyítően büdös lesz a lakás. Majd felborulsz, mint a büdösbogár, mert elalszol relaxálás közben, átható mirha- és tömjénszagot árasztva.

- Körbepakolod a lakást égő gyertyákkal - mondván, bizonyára a rossz energiáknak köszönhető ez az áldatlan állapot. Szíved szerint le is nyelnél néhányat, hátha belül is segít... de nem! Úszol, de sajnos nem a boldogságban, hanem a meggyes, epres gyertyaszagban, és ez a cefet érzés csak ott dolgozik még benned, tágítva a lelkedben lévő űrt.

- Kitakarítod a lakást: szanálsz, és kidobsz olyan dolgokat is, amiket bizonyára egy hónap múlva már keresni fogsz - akkor is, ha az ezt megelőző két évben még véletlenül sem jutott eszedbe. Tavaszi/téli nagytakarítás pipa. Csak egy dolgot nem tudtál kiszórni: a spleen érzését a lelkedből.

- Hallottál már valahol a tisztító fürdőről? Vörösre áztathatod magad a fürdősóval és virágszirommal teleszórt vízben - de a rohadék továbbra is ott vakarja a bensődet.

- Iszol. Mert a pia lazít, és mentálisan feltölt. Bekészítesz zsebkendőt, ropit, rozét, majd faarccal nézed végig a Love Story-t - pedig azt hallottad, hogy a sírás kimossa a lelket, de most bezzeg még bőgni sem tudsz. A Semmi ott gunnyaszt benned béka pózban, és köszi szépen, jól érzi magát odabent.

- A barátnőd javaslatára - aki otthon van a témában - meghívod az összes téged segítő angyalt és szellemet, de ők jelenleg a Bahamákon partiznak, és seggrészegre isszák magukat - vagyis eszük ágában sincs kiűzni belőled a Semmit.

- Angyalkákat, bűvös köveket és amuletteket szórsz szét lakás szerte - még a kocsidba is jut
belőlük. Nem beszélve a füledben lógó kis pufók szárnyas izékről, meg az álomfogóról, amibe minduntalan bevágod a fejed, mert hely hiányában már az ajtókeretre lógattad fel. Szóval, ezzel is mellényúltál, nem takarodik ki belőled ez a sírást bent fojtó, hátat nyomó, rosszullétig kavargó érzés.

15 dolog, ami felvidít, ha rossz napom vanhttp://www.she.hu/herself/20160831-rossz-nap-tippek-boldogsag-rosszkedv.html

- Majd felhívod a közeli - főként nőnemű - rokonokat, hátha ők is átéltek már hasonlót. Majd elküldöd magadban Mári nénit a jótanácsaival együtt arra a bizonyos helyre, ahova soha nem süt be a nap, amikor azt javallja neked, hogy: "Jódógodba kislyányom asse tudod, micsinyájá, kapáni kéne neked, maj akkó nem lösző depresszijós!"

Persze honnan is tudhatná, hogy nem a feneked mereszted egész nap, hiszen dolgozol, családot látsz el, háztartást vezetsz stb. Vagyis csupa hasznos tevékenységet végzel, időt szánsz a barátokra, és fullba' tolod a mindfullness-t...

... csak éppen magadról feledkezel el. És ekkor jössz rá, hogy nem a te pályád a rózsaszirmos fürdő, sem a patikatiszta lakás, sem az ezoterikus téma. Csupán körül kéne nézni magadban, és időt szánni arra, ami igazán fontos neked. Ami csak a tiéd, ami rólad szól, hogy felfedezd a benned rejlő esélyt arra, hogy kiűzd magadból a Semmit. És ha megtaláltad, ne ereszd el! Tartsd magad mellett, hogy ne legyen helye benned a Semminek.

(Én például most megírtam két cikket, és máris sokkal jobb! :D )

Te mindig tisztában vagy azzal, hogy mi nyomja a lelkedet?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.