élet Greta May kötelező megélés boldogság pillanat
A médiának hála, a világ tele van - látszólag - boldog emberekkel. Fotókat, reklámokat tálalnak eléd nap mint nap - beléd táplálva, hogy mikor kell tökéletesen boldognak lenned. Különben nagyon elcseszted...

Eufóriában kell lezajlania:

  • az első csóknak a szerelmeddel,
  • az első szeretkezésnek,
  • a lánykérésnek,
  • a gyermekszülésnek,
  • a karácsonynak (mindnek!),
  • a gyerekek születésnapjának,
  • a házassági évfordulónak stb.

Te pedig éled a "nagy büdös" valóságot, ami - ha nem figyelsz eléggé - kiábrándító lehet. Légyszi, ne hagyd magad beszórni hamis, rózsaszín tündérporral! Az élet nem egy film. Nincs semmi baj azzal, ha nem akkor vagy boldog, amikor mások azt mondják, hogy annak kéne lenned.

Forrás: Shutterstock

Tele a tévé idilli karácsonyi reklámokkal, amikben a családok boldogságtól kipirultan ölelgetik egymást az ajándékok fölött. Mégis lesz olyan karácsony, ami szarul sikerül: mert egyedül vagy, összevesztetek a pároddal, duzzog a gyerek, vagy az agyadra megy egy rokon. És meghittség helyett vágni lehet a fagyos hangulatot a kényszeredett mosolyok mögött. Van ilyen, nem kellemes, de azért ne dőlj a kardodba!

Az sem tuti, hogy életed párjával rögtön az első szex után földöntúli mosollyal hengeredtek majd le egymásról, mint a filmekben. Talán ez sem lesz tökéletes, csak később. És az is megeshet, hogy elfelejti majd az évfordulótokat - vagy te felejted el... És?

A gyermek? Örök boldogság, igen. Van, hogy a világtól sebzetten, szíved teljes szeretetével rohansz haza hozzá, mert ő az egyetlen szépsége a napodnak. Alig várod, hogy megölelhesd, ő pedig nyelvet nyújt, és kitépi magát a karodból, mert nem vettél neki reggel csokit. Igen, ilyen is van. Vagy mikor hajókirándulást szervezel a szülinapjára, mert annyit emlegette, de mikor odaértek, már csak a parton lévő hinta érdekli.

A nagymamám titka a boldog házasságrólhttp://www.she.hu/herself/20170426-nagymama-mese-boldog-hazassag-titok-tanacsok-az-elethez.html

Ne kódold magadba, hogy mikor kellene kötelezően boldogságban úsznod! Mert ha épp nem sikerül, azt hiszed majd, hogy valamit rosszul csináltál. Hogy baj van veled, a pároddal, a világgal... Pedig csak annyi, hogy az örömnek esze ágában sincs megrendelésre jönni.

Ugyan mit számít egy rossz hangulatú, veszekedős karácsony, ha az év napjainak többségében minden rendben van köztetek? A nagy pillanatok néha átlagos napokon köszönnek be. Mikor nem várod. Kopogtatnak, belépnek, és körbecirógatják a szíved. Vedd észre, és nyiss nekik ajtót! Ne felejtsd kint őket csak azért, mert nem jelezték előre az érkezésüket a naptárban...

Te kétségbe szoktál esni, ha egy "nagy pillanat" nem sikerül jól?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.