bók bókolás Lovay Fruzsi udvarlás üres szavak
A bókolás mindenki fejében egy pozitív tevékenységet jelent. Egy olyan gesztust, amivel általában a férfiak kedveskednek a nőknek - persze fordítva sem ördögtől való.

Hiszen nyilván épp annyira lehet elismerésre méltó egy férfi, mint amennyire egy nő. De általánosságban az urak szoktak a bókolás eszközéhez nyúlni, leginkább akkor, ha meg akarnak ismerkedni egy nővel. Azonban sokan nem tudják, hogy mikor érdemes, és mikor nem érdemes elejteni azokat a bizonyos dicsérő szavakat. Éppen ezért könnyedén hülyét csinálhatnak magukból, a kedves gesztus pedig visszájára fordulhat.

Forrás: Shutterstock

Biztosan neked is ismerős az a helyzet, mikor üzenetet kapsz egy idegen férfitól, és már a nulladik pillanatban dicsérő szavak tengerével árasztja el a chat ablakodat. Vagy a srác, aki már az első randin arról beszél, hogy milyen csodálatos ember vagy, pedig valójában semmit nem tud még rólad.

Bizonyára sokan azért kezdenek el "indokolatlanul bókolni", mert nem ismerik még elég jól a másikat, és ezért nem tudják, mivel indítsák a beszélgetést. Ezért úgy gondolják, a kedves szavakkal csak nem lőhetnek mellé. Nem is lehet egyszerű férfinak lenni, hiszen a kezdeményezés mindig nehéz és "tököt igénylő" feladat.

Szerintem viszont olyanok is vannak, akik a saját önbizalomhiányukat próbálják palástolni a túlzott kedvességgel. Például, ha úgy érzik, nem elég jók ahhoz, hogy megszerezzék a kiszemelt nőt, akkor azzal próbálnak piros pontot szerezni, hogy kizárólag csupa szépet és jót mondanak róla - akár olyan túlzásokat is, amiknek semmi közük a valósághoz.

Ez pedig több szempontból is szomorú: hiszen így fölösleges köröket futnak - pusztán megfelelési kényszerből. Ezzel egy időben pedig olyan dolgokat hitetnek el a randi partnerükkel, amiket hamarosan talán másképp fognak gondolni. Hiszen ha ismeretlenül rommá ajnároznak valakit, később rájöhetnek, hogy ennek nagy része nem volt igaz.

Forrás: Shutterstock

Arról nem is beszélve, hogy ha minden patront eldurrantanak már az elején, akkor mit fognak tenni később? Ez olyan, mintha az általános iskola elvégzését a szülők egy lakás vásárlásával jutalmaznák. Hogyan fogják tudni ezután emelni a tétet? És mennyire lesz képes majd értékelni a gyerek amiket ezután kap?

Szerintem egy kapcsolatban nemcsak a tetteknek, hanem bizonyos szavaknak is megvan a maguk ideje. Először tapasztalatot kell gyűjteni egymásról, és ezek alapján véleményt formálni. Amiből kiindulva képes lehetsz valódi bókokat mondani - amik valószínűleg személyre szabott dicséretek lesznek. És nem mellesleg fedni fogják a valóságot, ami igenis számít.

Sokkal értékesebb egy később kimondott, de ízig-vérig őszinte szó, mint a gyorsan elkiabált és sűrűn osztogatott giccses dicshimnuszok. És hitelesebb is lesz az, aki nem beszél már 2 hét után lángoló szerelemről, hogy majd 3 hónap múlva szakítson, mert "elmúltak az érzelmek"...

Így hát megint oda lyukadok ki, hogy nem érdemes feltupírozni a valóságot vagy elhamarkodottan elismeréseket osztogatni. Mert hiába vágyunk boldogságra, maximum instant örömökkel gazdagodhatunk, ha elkapkodjuk mindazt, ami széppé és tartóssá teheti két ember megismerkedését.

Te szereted, ha bókolnak neked?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.