pihenés Mikó Réka kikapcsolódás lazítás
Felgyorsult a világ: fast a food, turbó a szolárium és a diéta. Rapid a randi, instant a kávé, sőt, még a szex is...

Információk milliói cikáznak körülöttünk, amikkel szakadatlanul bombáznak minket. Az esetek többségében akarattal fogadjuk be őket, de az is megesik, hogy egy-egy infó a tudatalattinkban landol. Sőt, vannak lesből támadó hírmorzsák, amelyek akkor ugranak ránk, amikor pár pillanatra pihennénk. Azonban elérkezik időről időre az a bizonyos pont, amikor csak úgy kiszakad belőled: "Tele a hócipőm!"

Ha a kétségbeesésed épphogy eléri a cipőd peremét, akkor sóhajtasz egy nagyot, elszámolsz 10-ig, és minden megy tovább. Viszont ha csordultig telik, akkor jön a cunami: kocsisként káromkodsz, és magadból kivetkőzve őrjöngsz. Ilyenkor vetődik fel a gondolat, hogy ki kéne szállni ebből a világból - és már nyúlsz is a képzeletbeli kézifékhez...

A világ megállítása

Ó, kis naiv, hiszen már rég megénekelték: "Rohan az idő, soha meg nem áll!" Tehát a STOP funkció kilőve, de ott van még a jó öreg PAUSE gomb. Csak rajtad múlik, hogy mikor nyomod be, és meddig aktiválod. Ehhez ajánlok alternatívákat, egy nappali és egy esti program formájában. Természetesen a kettő össze is köthető.

Szünet 1 - Hamam masszázs

Testi-lelki megtisztulásról szól, mely az iszlám kultúrában évezredes múltra tekint vissza, és garantált felüdülést nyújt. Hunyd be a szemed, és képzeletben merülj el egy meleg vízzel feltöltött kádban - érzed, ahogy az illatos habfürdő sok apró buborékkal simogatja bőröd. Mennyei? Akkor ezt nyugodtan emeld hatványra! Országszerte több helyen is szerepel a spa palettán ez a kuriózum.

Forrás: Shutterstock

A hamam fogalma alatt mindenhol kicsit mást értenek, de a rituálékban közös pontként szerepel a bőr felpuhítása, kőágyon való megpihenés - miközben vízzel locsolgatnak. Extrának van szappanhab, és még egy kis hab, testradírozás, masszázs és lazulás. A lehetőségek közül érdemes a hosszabb szeánszot választani, és utána a boldogság perceit még magadhoz szorítva ejtőzni egy kicsit a relax szobában.

Pár órára megszűnik tér és idő, homályba vesznek a határidők, az elintézendő dolgok listái, és a befizetendő csekkek rémképei is. Sajnos a fürdőszobák megjelenésével a törökfürdők virágkora leáldozott, és az épületek a turisztikai látványosságok sorába léptek. De szerencsére a modern kor újra elhozta nekünk a hamam hagyományain alapuló kezeléseket.

És ha még mindig erős vágyat érzel a lazulásra, akkor ideje napszakot váltani és a RESET újabb formáját kipróbálni: irány az éjszaka!

Szünet 2 - Asian Alliance

Amikor a kikapcsolódás egy zseniálisan megkomponált koktél formájában érkezik. Minden porcikájában az ázsiai teakultúrát jeleníti meg. A mámor már a szervírozásnál elkezdődik: kis teás kancsó két pohárkával, hogy az élményben rögtön osztozni is tudjunk. És ha kíváncsian felemeled a kancsó fedelét, az illúzió tovább folytatódik: a teaszűrőben csücsülő jégkockák alatt mintha egy tökéletesen elkészített citromos tea várna rád.

Forrás: Shutterstock

A mix azonban ennél kicsit ütősebb és alkoholosabb, ugyanis a gin üdítő fűszeressége fel van turbózva a licsi, a mandarin és egy kis thai citromfű zamatával. Az első korty citrusossággal önti el a szádat, majd az ízlelőbimbók vadul lubickolni kezdenek az egymás után felbukkanó ízek orgiájában. Váo! Immár magad mögött is hagytad a gondokat, békésen hátradőlsz, és hagyod, hogy az érzékszerveid tovább élvezzék a kényeztetést...

Sajna az énidőd lejárt, és a valóság két kézzel ragad vissza. Agyad munka üzemmódra vált, és újra egy indiai rönkhordó elefánt teherbírását meghazudtolva gyűröd le a rád zúduló feladatok hadát.

Neked melyik a kedvenc lazulós rituáléd?

Mikó Réka

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.