barátság legjobb Horváth Bianka női barátság minőségi idő
Csak csevegünk. Hétvégén a vodkaszóda mellett, hétköznap csak lájtosan egy kis lattéba csempészett Baileys-zel.

Talán a játszótéren kezdődött az egész, úgy két-három éves korunk körül, amikor a vad kisfiú, Jocika megtépte a hajunkat, mert nem adtuk oda a sárga kislapátot. De nem keserves sírásba kezdtünk, hanem hazáig kergettük, azzal fenyegetve, hogy megmondjuk az anyukájának. Azt hiszem, akkor kötöttünk örök szövetséget, és fogadtuk meg - kimondatlanul -, hogy mi mindig ott leszünk egymásnak. Az első közös iskolapadnál, az első sulibulinál, az első szerelemnél.

Forrás: Shutterstock

Ez egészen addig így is volt, amíg ő nem csókolózott 12 évesen az ádáz ellenségünkkel, Jocikával. Nem szóltunk egymáshoz két teljes napig. De aztán egy komoly gondolatokkal teli gyerekpezsgőzés közben megbeszéltük, hogy a barátságunk többet ér. Így véglegesen megpecsételtük a kapcsolatunkat egy igazi vérszerződéssel, majd valami extra neonpink ragtapasszal ragasztottuk le büszkén a heget a tenyerünkön.

14 évesen együtt szívtuk el az első szál cigit a strand mögött, majd büszkén tekertünk haza a vörös színű biciklijeinken - roppant nagylánynak érezve magunkat. Valahogy így kezdődött. Nem a homokozónál tett titkos fogadalomnál, meg nem is annál az arany Marlboronál. Inkább a biciklin. Az úton, amit egymás mellett tettünk meg.

Nem minden nő alkalmas arra, hogy igaz barát legyenhttp://www.she.hu/herself/20170622-noi-ferfi-baratsag-kulonbsegek-aljassag-igaz-mondas.html

Azt mondják, a férfi barátságok a legőszintébbek. Ezt nem tudhatom, de azt igen, hogy a lányok között is akad jó pár olyan erős kapcsolat, ami sokszor mindennél többet jelent. Nem azért, mert lehet arról csevegni, hogy milyen menő rózsaszín WC kagyló van a plázában, vagy, hogy a legújabb MAC szájfény milyen drága. Ez csak töltelék. Hanem azért, mert az igaziak mindig ott vannak. Hiszen felejthetetlen éjszakákat nem csak egy szerető ölelésében lehet átélni.

Forrás: Shutterstock

Vannak, amik a BKV-n kezdődnek este hétkor, és csak másnap reggel érnek véget a Deákon, tíz pohár rozéfröccs társaságában elmélkedve a múltról és a kétségekkel teli jövőről. Néha a balatoni nyár vörösboros kólái után a hajnali tanácskozás közben valósulnak meg, mikor vörös arccal számoltok be egymásnak arról, hogy mi is történt az elmúlt pár órában.

A legjobb barátnőt ezekben mérik - minőségi időben. Emlékekben. És abban, hogy ott volt akkor is, amikor a legnagyobb hülyeséget követted el, amikor a legnagyobb sikereket érted el, és akkor is, mikor nem tudtál megszólalni a sírástól. Amikor csalódtál, és féltél, hogy egyedül maradsz. Összetörték a szíved, vagy te búcsúztál valakitől.

Akkor, amikor elveszítettél mindenki mást magad körül - sőt, néha még magadat is. Ő ott volt. Ha szőke voltál vagy barna, esetleg egyik nap rocker, a másik nap vörös körmű kurva. Aki őszinte, és megmondja, hogy szar a hajad, vagy nem áll jól a magas derekú nadrág, de azt is, hogy akivel randizol, az egy gyökér. Aki fogja a hajad hányás közben. Aki mindent megbocsát. Ő az, akinek ha elmondanád, hogy kiraboltál ötven bankot, akkor elbújtatna a lakásában.

Kívülről ez talán mind nyálas, romantikus, pöttyös könyvbe illő történet. Pedig nem az. Aki érti (nem csak tudja), hogy mi az a legjobb barátnő, az magára ismer. Meg arra, akivel mindezt már átélte, aki mindig ott volt. És lesz is. Aki majd az esküvődön a leggyönyörűbbnek tart, és legelőször akarja látni a gyereked. Ez az igazi jóban-rosszban meg ásókapa-nagyharang. Nem minden eskünek kell templomban köttetnie. Van, ami hajvasalás közben születik, de pontosan ugyanannyit ér. Sőt...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.