magazin kibeszélő típus átlagos Császár Zsanett basic bitch populáris
Odavagyok az avokádós pirítósért, a leggingsért, az őszi hangulatért, kívülről fújom a Szex és New York összes epizódját, és néha feltuningolom filterekkel az Insta képeimet.

A felsorolás (és az interneten megjelent cikkek) alapján úgy tűnik, hogy én egy basic bitch vagyok - aki átlagos külsejű, átlagos gondolkodású, és átlagos életet él. Vagyis, ha nem űzök valamilyen extrém sportot, nincsenek kiszámíthatatlan reakcióim, és nem viselek provokatív ruhákat, akkor nincs sem értékem, sem mélységem.

Mert ez esetben a "bitch" nem csupán egy szleng szó, hanem határozottan dehonesztáló kifejezés. Szerintem ez a beskatulyázás nagymértékben köszönhető a mainstream kultúrának. Bevallom, hogy imádok romantikus filmeket nézni, illatos gyertyákat szagolgatni, kozmetikushoz járni, de nem gondolom, hogy emiatt ne lenne saját egyéniségem. Nem a legújabb jógatrendekről és arckrémekről való diskurálás tölti ki a napjaimat, de ha így is lenne, akkor se bélyegezzenek holmi alapnőcskének! Attól pedig, hogy ismerem az aktuális popslágereket, még nem leszek középszerű.

Forrás: Shutterstock

Szívesen járok komolyzenei koncertekre is, és képes vagyok beszélgetni jogról, üzletről, politikáról. Akkor most milyen kategóriába tartozom? Egyáltalán mit jelent, hogy átlagos? Mert bizonyos életszínvonalon, kulturális közösségben, szakterületen stb. lehetnek megszokott dolgok, de akkor úgy lehetünk különlegesek, ha nyitunk egy saját kávézót, éttermet, ruhaboltot, indítunk egy zenekart, készítünk egy saját filmet, hogy biztosak lehessünk benne, hogy olyasmikkel foglalkozunk, amivel előttünk még soha senki? Kész agyrém...

Úgy gondolom, nem a fogyasztói magatartásom határozza meg, hogy milyen ember vagyok, és mennyit érek. Ahogyan másokat sem. Minden negatív címkézés sértő, ám a "basic bitch" ("átlagis p*csa) különösen, hisz arra utal, hogy bizonyos női tulajdonságaim, szokásaim felvállalása nevetséges és szörnyű. Ráadásul azt is feltételezi, hogy mindenkinek rendkívülinek vagy legalább rendkívül magabiztosnak kell lennie.

Forrás: Shutterstock

Elegem van ezekből az ostoba sztereotípiákból, ideje lenne ezeket kitörölni a fejekből...

Nem tudom, miért kellene átlagosnak, szürkének érezni magam olyan dolgok miatt, amit sokan mások is szeretnek. Engem mindig feldob egy lazító masszázs vagy egy forrócsokis-filmnézős este, és minden héten legalább egyszer elmegyek shoppingolni. Ilyenkor nem a saját egyéniségemet szeretném kifejezésre juttatni, egyszerűen csak pihenésre, feltöltődésre vágyom.

Nehogy már szégyenkeznem kelljen azért, mert a kedvenc kávézómban sütőtökös lattét rendelek! És engem senki ne nevezzen basic bitch-nek (még poénból se), amiért UGG csizmában mászkálok télvíz idején! Nem divatból hordom: kényelmes és meleg. Szerintem nem én vagyok "basic", hanem azok, akik a látszat alapján ítélnek...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.