önbizalom Lippai Flóra változás önbizalomhiány demotiváció
Sokszor az elért eredmények nincsenek arányban egy ember önbizalmával. Vannak olyanok, akik a folyamatos kudarcélmények után is rendíthetetlenül hiszik, hogy képesek meghódítani a világot.

A többség ezzel szemben már akkor is elbújna szégyenében, ha fél óra keresés után találna magán egy köbcenti súlyfelesleget. Még akkor is, ha egyébként ez az összes zsírmennyiség a testén. Ha te sem szeretnél soha boldog, önálló, felnőtt nő lenni, akkor segítek, hogy elveszítsd a maradék önbizalmadat is!

1. Próbálj mindenkinek megfelelni!

Lehetetlen? Az! Azért megkísérled? Hát persze! Mondom a koncepciót, és hogy ezzel kinek okozhatsz végtelen örömöt: legyél

  • házias - az anyukád kedvéért
  • szexistennő - hogy lenyűgözd a párod
  • gondoskodó - a gyerekeid érdekében
  • stressztűrő - alap elvárás a főnöködtől
  • jó fej - hogy a kollégák is szeressenek
  • okos-kedves-bűbájos - hogy ne vessen ki magából a társadalom

Ne is próbálj meg önmagad lenni! Hiszen tele vagy hibákkal, és az úgysem tetszene senkinek.

Forrás: Shutterstock

2. Hasonlítgasd magad másokhoz!

Persze az természetes, hogy néha másokhoz mérjük magunkat, de te addig ne is nézz a tükörbe, míg nem egy Selena Gomez-Megan Fox-Angelina Jolie keverék tekint vissza rád! Nem számít, hogy mögöttük egy egész stylist hadsereg áll, és nekik a munkájuk része, hogy folyamatosan dögösek legyenek. Mert nekik annyi lájkjuk van, ahány ismerősöd neked sosem lesz, ráadásul az arcuk is folyamatosan csak úgy tündököl - a Photoshoptól.

Te egyébként hol tartsz az életben? A volt osztálytársadnak van már gyereke, a kolléganőd most vett egy budai lakást, te pedig a kis albérletedben kuksolsz a porcicákkal... Nos, így tényleg csupán távolról integethetsz a nem létező önbizalmadnak. Az nem számít, hogy a fent említett gyerek csak úgy becsúszott, a budai lakást pedig apu pénzéből vette. A lényeg, hogy neki van, neked nincs. Szar alak vagy!

3. Legyél türelmetlen!

Elárulok egy apró titkot: ha keddről szerdára akarsz lefogyni, csalódni fogsz. És csütörtökre sem lesz csak úgy pasid, ahogy fizetésemelésed sem. A változás, az önismeret kőkemény munka és rengeteg idő. De te légy csak türelmetlen, és örökre senkinek fogod érezni magad!

Forrás: Shutterstock

4. Ne nézz hátra!

Hogy miért? Mert ott vannak az eddig elért eredményeid, sikereid, amikre nagy ívben tojsz. Nyavalyogj inkább csak amiatt, hogy az ismerőseid mennyivel előrébb tartanak nálad! (Itt jön képbe ismét az összehasonlítgatás.) Ha pedig olyan élettörténeted van, amiről mások csak álmodoznak, azt is nyugodtan vedd semmibe! Hiszen az már a múlt. És lehetőleg soha ne veregesd magad vállon!

5. Felejtsd el a leszarom tablettát!

A magabiztos embereknek van egy mágikus képességük: ha szükséges, képesek figyelmen kívül hagyni mások véleményét. Így aztán önfeledten - a hibáikat vígan felfedve - tudnak az elvárások arcába nevetni. Akármilyen hihetetlen is, de ez tanulható - ettől függetlenül te inkább maradj csak a szorongásnál, mert a nagyorrú, kövér kolléganőd kijelentette, hogy nagy az orrod és kövér vagy.

A problémáidról pedig nehogy beszélj valakivel - hiszen az olyan ciki egy tökéletes emberekkel teli világban...

Miért nem fogadod el bókokat?!http://www.she.hu/herself/20171108-bok-visszajelzes-magabiztossag-dicseret-onutalat-noszvai-anna.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.