magazin kibeszélő haj nőiesség Császár Zsanett rövid haj jó csaj szépség
Fiatalabb koromban hosszú hajam volt. Vörös, hullámos, váll alá érő. Emlékszem, sokszor megállítottak idegenek az utcán, és kérdezgették: mit csinálok vele, mitől ilyen szép?

Sokáig elvoltam a hosszú tincseimmel, aztán egyik reggel úgy ébredtem, hogy örökre megválok tőlük. Felszabadító és felfrissítő pillanat volt, mert úgy éreztem, az új frizurámmal egy teljesen új karaktert kaptam. Ez ébresztett rá arra, hogy lélekben mindig valaki más voltam, csak nem mertem változtatni a külsőmön.

A társadalomban ugyanis rengeteg negatív sztereotípia él a rövid hajú nőkkel kapcsolatban. És én is sokszor megtapasztaltam már, hogy ezek mennyire jelen vannak. Számomra az egyik legidegesítőbb kijelentés, amit férfiaktól lehet hallani: "Egy nőnek legyen hosszú haja!" Oké, elfogadom, hogy a pasik számára roppantul erőteljes csáberőt jelent egy hatalmas hajzuhatag. De a kisugárzás nem azon múlik, hogy valakinek milyen hosszú a haja. Egy rövid fazon is lehet szexi és izgalmas, ha az illető tudja viselni.

Katy Perry Forrás: AFP/Valerie Macon

Többször megkérdezték már tőlem (főleg szórakozóhelyeken), hogy leszbikus vagyok-e. Nagyon elkeserít, mert a 21. században élünk, és egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ezek az előítéletek miért vannak még mindig jelen a köztudatban... Mert a rövid hajnak semmi köze a szexuális orientációhoz.

Bizonyíték erre Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson vagy Katy Perry is -, hogy csak néhányat említsek az ismertebb sztárok közül. Ők sem azért döntöttek a rövid frizura mellett, mert a saját nemükhöz vonzódnak. És tudjátok, mi a legviccesebb az egészben? Azok a leszbikusok, akiket személyesen is ismerek, hosszú hajúak és babaarcúak.

"Egy nő akkor vágatja le a hosszú haját, ha valami nincs rendben a lelkével" - szokták mondani. Igen, például egy szakítás után sokan változtatják meg drasztikusan a külsejüket, ezzel demonstrálva, hogy túlléptek a múlton. De nem kell különösebb indok ahhoz, hogy búcsút intsünk a hosszú fürtjeinknek. Én azért hordok rövid hajat, mert az egyéniségemhez, a karakteremhez ez illik a legjobban.

Ha nem hosszú a hajam, már nem is vagyok igazi nő?http://www.she.hu/herself/20170210-noiesseg-hosszu-haj-rovid-haj-hajzuhatag-ferfi-szemmel.html

De még ha tök kopasz is lennék, akkor is úgy néznék ki, mint egy nő. Mert a tekintetem és az ajkaim érzékiséget, szenvedélyességet sugároznak. Tudom, hogy számos férfinak a hosszú haj jön be, de szerencsére vannak olyanok is, akik odavannak a hozzám hasonló csajokért. Egyébként pedig nem akarok megfelelni senkinek és semmilyen elvárásnak. Én így érzem magam kerek egésznek. És ti mit gondoltok erről?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.