rosszkedv élvezni az életet rossz nap megoldás Császár Zsanett
Hajnali öt van. Megint kidobott az ágy, pedig alig aludtam három órát. Egy ideig a plafont bámulom, aztán kikászálódom, és elvonszolom magam a konyháig. Kialvatlan vagyok, ólomnak érzem a lábaimat, és valami feszít belülről.

Iszom egy kávét, aztán bemászom a meleg vízzel teli kádba, hátha az segít. Elnyújtózom a habok között, nem nyomkodom a telefon kijelzőjét (ami egyébként a reggeli rituálé része), és próbálok elcsendesedni. De a mérgező gondolatokat mégsem tudom elhessegetni, úgy futnak körbe-körbe, mint valami mókus a keréken. "Basszus, milyen gusztustalan idő van, és mennyit híztam karácsony óta" - mondom magamban. Aztán lenézek a testemre, de azonnal meg is bánom, mert csak egy hatalmas zsírpacnit látok. Létezni sincs kedvem ilyen vastag combokkal, nemhogy este találkozni valakivel.

Ezen a ponton már éppen kezd beszippantani az önutálat örvénye, de a végzetes pillanat előtt rám tör egy ismerős érzés. Megmenekültem! Hiszen nincs itt a világ vége, csak megint bal lábbal keltem.

Forrás: Shutterstock

Rengetegen vannak, akik hozzám hasonlóan félnek a rossz napoktól. Félnek attól az érzéstől, hogy bármilyen különösebb ok nélkül kedvetlenek, levertek legyenek. Ebben talán szerepet játszanak azok a viselkedési minták, amiket belénk nevelnek, és azok is, amelyeket mi magunk alakítunk ki.

Régebben én sem tudtam mit kezdeni ezzel. Ha mélabúsan indult a reggelem, görcsösen igyekeztem változtatni rajta. Úgy éreztem, mindenáron le kell győznöm ezt a letargikus állapotot. Mosolyt erőltettem az arcomra, és eljátszottam, hogy minden rendben van - de belül őrlődtem.

Egész nap hülye teóriákat gyártottam, és kerestem a megmagyarázhatatlan rosszkedv okát, de a végeredmény egyre nyomasztóbb lett. Idővel aztán rájöttem, hogy ha nem akarom még szarabbul érezni magam - amiatt, mert rossz kedvem van -, akkor ezeket a napokat is el kell fogadnom.

Engedd, hogy szar legyen! http://www.she.hu/herself/20170413-fajdalom-kudarc-csalodas-erzelmi-hatasok-dontesek-kovetkezmenyek-ertekrend.html

Mindig lesznek olyan napok, amikor csak arra vágyom, hogy a fejemre húzzam a takarót, és elbújjak az emberek elől. Még akkor is, ha egyébként boldog és kiegyensúlyozott időszakom van. Néha igenis jólesik megélni a rossz pillanatokat! Hiszen az életet nem lehet mindig rózsaszín szemüvegen át nézni.

Olykor nálam is becsúszik egy-egy melankolikus délelőtt, de már nem görcsölök azon, hogy hogyan mondjak le egy előre megszervezett programot. A barátaim szerencsére megértik és elfogadják, hogy ilyenkor semmihez nincs kedvem. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne volnék hálás azokért a dolgokért, amik körülvesznek. Igenis értékelem a létezést. Egyszerűen arról van szó, hogy fel merem vállalni a tökéletlenségemet - mert emberből vagyok. Lehet, hogy hülyén hangzik, de én szeretem ezeket a "nem szeretem" napokat. És tudom, hogy nem tartanak örökké.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.