hűtlenség megcsalás következményei Herczeg Zsuzsa
"Megérne egy ajtócsapkodást!" Szoktad mondani, amikor foglalt vagy, és egy igen tetszetős úriember vagy hölgy kerül a látókörödbe. De valóban megéri felborítani a családi békét egy futó kalandért?

Ja, hogy amit nem tud, az úgysem fáj neki? Ez egy elcsépelt frázis, ráadásul te is tudod, hogy mindig minden kiderül. Csak idő kérdése, mikor buksz le. És túl sok energiádat emészti majd fel a kettős játék, hogy folyamatosan oda kell figyelned, nehogy lelepleződj. Így egy idő után azt veszed észre, hogy az általad rendezett színdarab sokkal inkább lesz megterhelő, mint bizsergetően izgalmas. Ráadásul a szereplők egyike sem akar mellékszereplő lenni benne.

Forrás: Shutterstock

Ki tudod elégíteni mindegyikük igényét? És ha igen, meddig?

Mert csak kicsit nem figyelsz oda, és máris kiesel a szerepedből. Elég egy nyelvbotlás, vagy ha egy történetet másodszorra nem pont ugyanúgy adsz elő, mint amikor legelőször mesélted, és borul a bili. Hidd el, a párod odafigyel a részletekre, és emlékezni fog!

És akkor hadd emlékeztesselek még egy másik klisére is: "Az idő minden sebet begyógyít." Na, ez az, ami korántsem biztos. A sebek ugyanis bármikor felszakadhatnak, és a párod újra és újra a fejedre olvashatja bűneidet. Ez pedig hosszú távon szakításhoz vagy egy veszekedésekkel teli, borzalmas kapcsolathoz vezet.

De ha ez még mindig nem elég, ronthatja a helyzetet, ha sikerült már összehoznotok egy-két, netalántán több gyereket. Bizonyára büszkék lesznek rád, és ujjongani fognak, amiért nem otthon, hanem inkább egy idegen nénivel/bácsival játszol papást-mamást.

Mégis hogyan állj ellen a kísértésnek?

Forrás: Shutterstock

Egyszerű. Ha időnként elgyengülsz, semmi mást nem kell tenned, mint beleképzelned magad a másik helyzetébe. Vagy ha ez nem megy, akkor saját magadat képzeld el a megcsalt, felszarvazott szerepben! Ha pedig már eléggé beleélted magad a szituációba, és a kínok kínját élted át, akkor már meg is van, miért nem csalod meg a másikat.

Persze ezer és egy oka lehet a megcsalásnak. De bármi legyen is az, gondold meg, hogy tényleg megéri-e, mert az esetek többségében a kapcsolatok már sosem lesznek olyanok, mint amilyenek előtte voltak. Mert nem mindenki képes megbocsátani, még ha a szándék meg is van bennük.

Foglalt vadászok - a férjek, akik imádnak csajoznihttp://www.she.hu/herself/20170906-megcsalas-csabitas-foglalt-ferfiak-vadaszok-hazas-ceda-szereto.html

Ezért ha csalárdságra szánod el magad, bizony vállalnod kell a következményeket is. Csak egy a baj: én még nagyon kevés olyan embert láttam, aki kihúzva magát vállalta volna a tettét. A legtöbben körmük szakadtáig tagadnak. Vajon miért? A válasz egyszerű:

Sosem jöhetsz ki nyertesként egy ilyen helyzetből. Valakinek mindenképpen fájni fog az. Így mindenki vesztes lesz a színdarabod végén.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.