utazás idegesítő távolsági busz Juhász Bianka utasok
Kollégisták, ingázók, autótlanok alapélménye a távolsági busz semmivel sem összehasonlítható, varázslatos miliője. Itt akarva-akaratlanul megismerkedsz olyan emberekkel, akikkel nem igazán szeretnél. Pontokba szedtem a leggyakoribb típusokat, ám a félreértések elkerülése miatt közlöm: én is beletartozom az egyikbe... :D

1. A dumagép idős néni

Bár még 20 üres ülés van körülötted, ő mégis melléd szeretne ülni. Már a "Szabad ez a hely?" kérdésnél is rosszul vagy a tömény kölniétől, amit ilyen dózisban akár rovarirtónak is használhatnának - de te csendben mégis beljebb csúszol. Amikor már visszadugnád a fülesed, ismét megszólít, hogy elmesélje a teljes kórtörténetét. De azt olyan részletességgel, hogy az orvosin szakdogát írhatnál belőle. Kár, hogy nem készülsz ilyesmire...

Forrás: Shutterstock

2. Aki az öledben alszik

Ez a személyes kedvencem. Előtted ül az illető, és ahhoz, hogy kényelmesen tudjon pihenni, kattanásig hátra kell döntenie az ülését. Ezzel egy - általad nem kívánt - intim helyzetet teremt, hiszen konkrétan olyan, mintha a combjaidra feküdne szundikálni. Akár cirógatni is tudnád a fejét alvás közben...

3. A kiscsávó a telefonnal

A két számmal nagyobb Adidas melegítőjében már a megállóban is kiszúr, és ezt egy kacsintással a tudtodra is adja. A telefonjából füles nélkül bömbölteti a zenét, mert az a menő: így mindenki megtudja, mennyire laza és kemény gyerek. A buszra felszállva még mindig nem felejtett el téged. Megcélozza a közeledben lévő ülések egyikét, és vicces videókat kezd nézni. Olyanokat, amikben alánevetések vannak, azok kedvéért, akik nem tudják, mikor sült el a poén. És közben időnként kajánul feléd bámul.

4. A melletted ülő kukkoló

Teljesen mindegy, hogy fordítod az elektronikai eszközt, újságot, ő minden szögből képes még mindig úgy bámulni, hogy előbb tudja, mi van oda írva, mint te. Amikor pedig kérdőn nézel rá, nem érti a dolgot, és flegma, felháborodott arccal bámul vissza. És ezután mintha mi sem történt volna, folytatja a leskelődést.

Forrás: Shutterstock

5. Az igazi "szőke", telefonnal

Két kiló vakolattal az arcán, földig érő műhajjal és kötelezően fülsiketítő Paris Hiltonos hanggal ordít a telefonba: "Komolyan mondom, én mondtam nekiii Julcsiii, hogy ez nem normális, amit csinál, hiszen az már régen nem divat. Most mondd meg, hát hogy néznének rám az emberek, ha egy iPhone 7-tel mászkálnék? A Feri meg elmehet a fenébe, ezek után várhatja, hogy lefekszem vele." Köszönjük a szappanopera délutánt, már úgyis régen néztem a Marichuy-t.

+1 Az antiszociális fiatal

Ő nem akar maga mellé senkit sem, így kívülre ül fülessel a fülében, és ha a következő megállónál új utas száll fel, alvást színlelve kivédi, hogy a mellette lévő üres hely után érdeklődjenek. Az sem zavarja, ha mégis hozzászólnak, hiszen már a felszállása óta "borzasztóan mélyen" alszik.

Juhász Bianka

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.