NFL nőknek előnyök Tóth Ágota amerikai foci
Talán 2 vagy 3 éve lettem figyelmes arra, hogy hétfő éjjelenként a párom óvatosan elorozza a tévé távirányítóját, és arra biztat, hogy korán menjek lefeküdni. Az évek alatt lassanként rászokott az NFL-re, vagyis arra, hogy az amerikai foci közvetítését nézze.

Bár én nem lettem rajongó, a mindennapi szókincsünkbe azért beépültek olyan szavak, mint touchdown, rájátszás és draft. Mivel úgy tűnik, az NFL nem csupán múló szeszély lesz az életünkben, megkérdeztem, mégis miért lenne érdemes nőként amerikai focit néznem vele? Pillanatok alatt sorolt fel 5 különböző választ.

1. Jóképű játékosok

Ott van például Thomas Brady, a New England Patriots irányítója. Aki nem mellesleg Gisele Bündchen férje. Ha pedig nem egyezne az ízlésem Gisele-ével, akkor még mindig nézegethetek például ehhez hasonló összeállításokat a legvonzóbb játékosokról.

Forrás: AFP/Angela Weiss

2. Emberi drámák és izgalmas akciók

Hogy csak az elmúlt hetekben történtekről essen szó, ott van például a december 12-i meccs, amit a nagy hóvihar ellenére sem fújták le Buffalóban. Az Indianapolis Colts játékosai egyáltalán nem látszottak a fehér mezükben, de néha még a pirosban játszó Bills-játékosok sem voltak tisztán kivehetőek.

Focistafeleségnek lenni nem fenékig Victoria Beckham!http://www.she.hu/herself/20170614-focistafeleseg-victoria-beckham-focista-elet-hazassag.html

3. Izgalmas játékmenet

A játékosok olyanok, mint a gladiátorok. A férfiak egymásnak feszülnek, test a test ellen, minden egyes yardért meg kell küzdeni, és csak a legelszántabbak győzhetnek. Na jó, bevallom, itt kicsit elvesztettem az érdeklődésemet, mert például a Trónok harca csatajeleneteit is simán otthagyom, hogy pakolásszak egy kicsit a konyhában, sőt, moziban is aludtam már el akciófilmen. Nem, az sem érdekel, hogy az ütközéstől elájult játékos 10 perc után visszatér a pályára, vagy, hogy egy másik végigfutja a pályát 5 perccel a vége előtt, és így nyer a csapat. Azért azt elismerem, hogy van a dologban némi izgalom, ha nyitott erre az ember...

Forrás: AFPforum/ NurPhoto/Jorge Lemus

4. Reklámok a Super Bowlon

Ha az előző pontnál csökkent is az érdeklődésem, itt újra kedvet kaptam az amerikai focihoz. A Super Bowl az NFL döntője, és csak az USA-ban 100-110 millióan nézik. Nem csoda, hogy több millió dollárba kerül egy-egy reklámfilm levetítése. Éppen ezért ezek a reklámok igényesebbek, ötletesebbek az átlagosnál. Ez itt például egy 2016-is összeállítás a legjobb hirdetésekből:

5. Minőségi idő a pároddal

Ki tudja, a végén még én is megszeretem az amerikai focit! Még nem teljesen értem a szabályokat, de már meggyőzően tudok érdeklődni, hogy áll a kedvenc csapata, és néhány játékos nevét is tudom.

Közben még egy előnyét találtam annak, hogy hétfő esténként nagydarab, széles hátú, izzadt amerikai férfiak bámulása köti le a párom érdeklődését. Ezeken a napokon nyugodtan, lelkiismeret-furdalás nélkül szervezhetek programot a barátnőimmel, vagy tarthatunk tesóestét a nővéremmel. Bár el kell, hogy mondjam, az egyik barátnőm már jelezte, hogy ne mindig hétfőre időzítsünk a csajos programot, mert szeretné nézni a Vikings aktuális meccseit. Szerintem az ő férje is felsorolt néhány meggyőző érvet.

Tóth Ágota

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.