magány karácsony szingli Császár Zsanett
"Uh, megint anyukádékkal fogod tölteni a szentestét?" "Gyere át hozzánk, ne legyél egyedül!" Ha szóba kerül az ünnep, ilyen és ehhez hasonló mondatokkal bombáznak. Nagyon unom már a lesajnáló tekinteteket, a bántó megjegyzéseket, és tényleg nem kérek mások szánalmából...

A társadalom azt sugallja, hogy szánalmas és tragikus szingliként karácsonyozni. Szerintem ez azért lehet így, mert sok ember retteg a magánytól és a saját érzékenységétől. Pedig az egyedüllét nem egyenlő a magánnyal, és egy párkapcsolat sem garantálja az örök boldogságot. Nyilván szívesebben ünnepelnék a kedvesemmel, mint egyedül, de semmi értelme ezen siránkozni, úgyis csak magamnak ártok vele. Az önsajnálat helyett inkább kitalálom, hogyan foglaljam el magam, és megpróbálom kihozni ebből a legtöbbet.

Az élménygyűjtéssel kezdem. Olyan "lélekbonbonokra" gondolok, amik értékesebbé és izgalmasabbá teszik a mindennapjaimat. Például bekuckózom a takaró alá forró csokival, és belemerülök a kedvenc regényembe. Egész nap pizsamában maradok, és sorozatokat nézek. Elmegyek egy jazz koncertre. Nyakamba veszem az erdőt, és gyönyörködöm a téli tájban.

Forrás: Shutterstock

Lehet, hogy most nincs férfi az életemben, de szerencsére vannak olyan emberek a környezetemben, akik feltöltenek. A szüleim mindennél fontosabbak számomra, és hangozzék ez bármilyen sziruposan, nekem az adja a legtöbb erőt, hogy érzem a szeretetüket. Az ünnepek idején nem az a lényeg, hogy milyen az aktuális magánéleti státuszom, hanem az, hogy velük lehetek.

Karácsonyi romantika egy laktanyábanhttp://www.she.hu/herself/20171212-karacsonyi-romantika-a-laktanayban-katonasag-dosa-eszter.htmlLehet-e magányosan ünnepelni?http://www.she.hu/herself/20161220-karacsony-magany-egyedullet-beke-felelem-onkentesseg.html

A szingli lét nem fenékig tejfel, és ez hatványozottan igaz akkor, ha a karácsonyról van szó. A tévéből ömlő cukormázas giccs, a forralt bort szürcsölgető szerelmespárok és a közösségi oldalak tökéletes családi fotói sem könnyítik meg a helyzetet. Ilyenkor még többet agyalunk a miérteken, a kudarcainkon, és a sötétben tapogatózva keressük a válaszokat.

Én is sokáig dédelgettem magamban a "karácsony paráimat" (Én senkitől nem kapok szexi ajándékot! Hányszor kell még ezt így végigszenvednem? Bezzeg másoknak milyen jó! stb.), de meguntam már. Most a jóra irányítom a figyelmemet, és nem engedem, hogy negatív érzések kerítsenek hatalmukba.
Igen, szingli vagyok, és idén valószínűleg senki nem fog megcsókolni a Mennyből az angyal közben, mégis tudok örülni a karácsonynak...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.