párkapcsolat elfogadás dícséret Herczeg Zsuzsa pozitív visszajelzés
Ha szeretnek, tisztelnek, elfogadnak, máris tökéletesnek érzed magad. Ha erősítik a nőiességedet, te is ragyogóbb, szebb leszel. Még az is lehet, hogy beleszeretsz abba, aki ezáltal tölt fel téged pozitív életérzéssel.

Csupán amiatt, hogy úgy fogad el téged, ahogy vagy. Nem kis dolog ez a mai világban, ahol állandóan kritikákkal és elvárásokkal találjuk szembe magunkat. Milyen szuper is az, amikor nem kell megfelelned, hanem önmagadat adhatod! Nem kell állandóan energiát belefeccölnöd abba, hogy "megjátszd" azt a nőt, aki nem vagy. Hosszú távon ez úgysem lenne lehetséges. Ezért boldog lehetsz, ha ráakadsz egy férfira, aki szőröstül-bőröstül szeret.

Ha azonban nem vagy szerencsés, akkor olyannal is találkozhatsz, aki inkább elhomályosítja a természetes ragyogásod, mert fél az árnyékodban élni. Főleg, hogy ott más férfiak is szívesen hűsölnének.

Forrás: Shutterstock

Így aztán, ha megkérdezed, melyik ruhádat vedd fel, mindig inkább a konzervatív, mindent takarót választja. Megőrülne, ha meglátna rajtad egy szexis darabot. És nem a vágytól, hanem a féltékenységtől válna dúvaddá. Sajnos az ilyen férfinak nincsen kellő önbizalma, vagy már kikezdte az élet, és sebzett vadként megkeseríti a párja életét is. Nem érti, nem érzi, nem fogadja el, hogy neki van szüksége változásra, terápiára, és nem a kedvese önbizalmát kellene minél alacsonyabb szintre taszítania.

Mert ha nem kapsz pozitív visszajelzéseket, egy idő után te is elbizonytalanodsz, és kételkedni kezdesz önmagadban. És már el is érte a célját. De gondolkozz már el egy kicsit! Ha semmit nem csinálsz jól, akkor ő miért van veled?

Nekem nem jár jobb élet

Sajnos a "lehúzós" módszer beválik azoknál a nőknél, akiknek egyébként is kevés az önbecsülésük. Igaz, hogy boldogtalanok lesznek egy ilyen kapcsolatban, sőt, mi több, szenvedni fognak, mint a kutya, de tűrnek. Mert úgy gondolják, ők nem is érdemelnek ennél többet, és úgysem lehetne jobb életük. Ezt plántálja beléjük a párjuk. Így veri láncra őket a kedvesük. Sajnos a minta tovább öröklődhet, a szülő példáját látva a gyermek is ezen az úton indul el. És az ördögi kör ezzel bezárul.

Forrás: Shutterstock

Azoknál azonban, akik egészséges önbizalommal bírnak, a legtöbb esetben rögtön kiveri a biztosítékot egy ilyen ember, és hamar ki lesz adva az útja, mehet, amerre lát. Nem is árt minél előbb meneszteni, hiszen ha nem hajlandó felismerni ezt a hibáját és változtatni a hozzáállásán, mindkettőtök életét megkeserítheti. És ha még gyermek is születik ebbe a kapcsolatba, már sokkal nehezebb lesz továbblépni.

Légy büszke a párodra!

Pedig higgyétek el, attól, ha a párotokra büszkék vagytok, megdicséritek, és ezért magabiztosabb lesz, nem fogja rögtön más karjaiba vetni magát. Ha engeditek kibontakozni, és meghagyjátok a személyes szabadságát, nem vágyakozik más után. A te bókjaid és dicséreteid után sóvárog majd, hiszen sokkal fontosabb ez neki, mint egy idegen ember elismerő pillantása.

Légy büszke a nődre, aki nemcsak a hétköznapok búját-baját, hanem a sava borsát is veled szeretné megosztani! Találj hát minden nap egy újabb szépséget benne, mely elismerő szót érdemel! Amennyiben így teszel, egy mosolygós, életvidám ember mellett élheted majd a napjaidat.

Elvárások és szorongások kéz a kézbenhttp://www.she.hu/herself/20171106-elvarasok-szorongas-frusztracio-csaszar-zsanett.htmlAz udvarlás már luxus elvárásnak számíthttp://www.she.hu/herself/20170914-udvarlas-parkereses-ferfiak-viselkedes-csaszar-zsanett.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.