magazin kéretlen tanács kibeszélő Greta May párkeresés szingli egyedüllét
Üdv neked, aki egyedülálló vagy. Ma "érted" írok. Eszembe jutottál. Mert voltak évek, amikor én is ebben a cipőben jártam.

Erő kellett hozzá. Kitartás. És nem az időnkénti belső bizonytalanságok miatt. Inkább azért, hogy ne ragadjon magával a forgószél, melyet külső nyomásnak neveznek.

Hosszabb párkapcsolatból léptem ki akkor. A barátok és ismerősök helyeseltek. Elgyászoltam az elmúlt szerelmet, ahogyan azt kell. Aztán éltem tovább. Bizakodva, de nem csak erre koncentrálva. Feltűntek udvarlók, de egy-két ismerkedős találka után éreztem, hogy nem őket keresem. Néhány hónap elteltével pedig szembesülnöm kellett a "jóindulatú" ismerősök beszólásaival. Nem voltak sokan, de ahhoz elegen, hogy időnként megnehezítsék az életem.

Forrás: Shutterstock

Pedig, amíg párkapcsolatban éltem, tök normálisnak tűntek... Felidézek néhány típust.

1. Az ijesztgetős

Mi újság veled? Még mindig nincs senkid? - kiáltja messziről. Köszönés helyett. Fejcsóválva hallgatja a nemleges választ. Minden találkozásnál kitartóan levezeti, hogy ki fogsz csúszni az időből. Nem vagy te Gisele Bündchen, hogy ennyit válogass! Vénlányként tengődsz majd. Gyereked sem lesz. Öregkorodban megesznek a macskáid. Szedj már össze valakit, az ég szerelmére!

2. Az anyáskodó

Vigyázat, ő nem csak sopánkodik! Ő jelölteket állít. Kitartóan érvel amellett, hogy Géza miért lenne jó neked. Véletlennek álcázott találkozásokat szervez. És halálra sértődik, ha úgy érzed, Géza nem a te embered. Fene a kényes ízlésedbe! Ott van akkor Jani. Vagy a Dezső. Ő sem?! Hát mi a franc van veled?! És elkezdi a macskákat emlegetni... (Igen, ő is. Cicapara effektusnak neveztem el a jelenséget.)

3. Az alpári fickó

Ritkább, mint az előző kettő. Szerencsére. De azért létezik. Ultrabunkón vigyorog, és a pókhálókra célozgat. Hogy vannak-e már, tudod, hol... Párkapcsolatban él, de mivel lovag, szívesen besegít. Bárhol, bármikor. Bármiben. (Kacsintás.) Csak szólj! Hogy nem akarod?! Te aztán tényleg válogatós picsa vagy! Akkor edd meg, amit főztél! (Majd a macskák, meglásd...)

Forrás: Shutterstock

Utólag persze vicces. De akkor és ott nem úgy éreztem. Miért jutott ez eszembe 15 év távlatából? Mert tegnap, a kávézóban hasonló szövegekkel döngöltek földbe egy lányt a szomszédos asztalnál. Leforrázottnak láttam, megalázottnak.

Szerettem volna utánaszaladni, ismeretlenül is, miután a társaságával felálltak és elmentek. Elmondani, hogy ha egyedül vagy, az nem azt jelenti, hogy a kutyának sem kellesz. Csak azt, hogy erős vagy. Határozott. Hogy más is képes örömet okozni. A barátaid. A munkád. A kedvteléseid. És persze - egészséges mértékben - vágysz párkapcsolatra. De nem mászkálsz kézen fogva bárkivel, csak azért, hogy bizonyítsd, kelendő vagy. Nemet mersz mondani a külső nyomás ellenére, ha valakire a lelked és a tested nem mondott igent.

Mert tiszteled magadat. És másokat is tisztelsz. Épp ezért megkíméled őket attól, hogy "bárki"- ként asszisztálva, az életedben csupán átmeneti szereplők legyenek.

Ha sokat válogatsz, megszívod!http://www.she.hu/herself/20170619-online-ismerkedes-szerelem-parkereses-valogatas.htmlÖnsorsrontás - Avagy hogy nem fogsz tudni bepasizni?http://www.she.hu/herself/20170918-parkereses-hibak-pasizas-sors-laczko-agnes.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.