boldogság önismeret változás fall in love moments
Mindenki életébe megérkeznek egyszer a viharfelhők. Kinek hosszabb, kinek rövidebb időre. A kérdés az, hogy mit kezdünk az életünk ezen periódusaival.

Én mindig is nagyon rosszul kezeltem ezeket a helyzeteket. Az önsajnálat mocsarának olyan mélységébe süllyedtem, amely ma már számomra is elég hajmeresztő. De a legnagyobb problémát az jelentette, hogy akármennyire küzdöttem, valahogy újra meg újra ugyanott csücsültem. Rinyaföld közepén.

Aztán egy nap elegem lett.

Tudtam, hogy csak magam oldhatom meg, ezért úgy döntöttem, megváltoztatok pár apró dolgot a mindennapjaimban, aminek eredményeképpen ma már boldogan és tudatosan építem az életemet.

Forrás: Matrai David Photography/Fallinlovewithmoments Project

Íme, a változásom 5 lépésben:

1. Legyél kedves, és mutatkozz be önmagadnak!

Nem viccelek! Volt egy pontja az életemnek, amikor teljesen háttérbe szorítottam önmagam, és csak az volt a lényeg, hogy megfeleljek másoknak. Olyannyira, hogy egy idő után már fogalmam sem volt, ki is vagyok ÉN valójában. Majd arra lettem figyelmes, hogy a lány, aki nap mint nap felkel, már nem én vagyok, hanem egy a külvilág által formált játékszer, akiből mindenki kénye kedve szerint veszi ki, amit akar.

Önmagadnak maradni egy álszent világban nem butaság, hanem bátorság. Hiszen egyetlen személy, aki életed végéig melletted lesz, az te magad leszel! Így hát, ha időt szánsz arra, hogy másokat megismerj, magaddal miért nem teszed? Mert ha önmagadnak elég jó vagy, mások véleménye többé semmit nem számít majd!

Forrás: Matrai David Photography/Fallinlovewithmoments Project

2. A hibáid legyenek a tanítóid!

Sokszor találod magad ugyanabban a kellemetlen helyzetben? Ugyanolyan rossz munkahelyeken, ugyanolyan nagydumás szuperpasik mellett, akik gyorsabban tűnnek el, mint gyalogkakukk a porfelhőben? Tulajdonképpen az élet nem szól másról, mint leckék sorozatáról, amik által fejlődhetünk. Ezek sokszor kegyetlen sorscsapásnak tűnhetnek. Mert azok is. De akármennyire fájdalmasak, ha levonod a következtetéseket, miért is történtek ezek veled, többé - nagy valószínűséggel - nem követed el őket.

Forrás: Matrai David Photography/Fallinlovewithmoments Project

3. Engedd el a negatív dolgokat!

Az elmúlt évek nem kevés megpróbáltatás elé állítottak. Én pedig észre sem vettem, hogy egy idő után másról sem szólt az életem. Egy rossz dolog képes volt uralni az egész hetemet. Még akkor is, ha csak egy apróság volt. De én mégis csak azon tudtam lovagolni, mekkora sérülést is okozott. Pedig valójában erről szó sem volt.

Egyszerűen csak könnyebb volt Rinyaföldön dagonyázni, mint levonni a következtetéseket és továbblépni.

Fel sem tűnik, mennyi apró dolog próbálja szebbé tenni a napunkat. Egy kedves sms, egy sikeres projekt. Ezeket miért vesszük annyira természetesnek, ahelyett, hogy ezek lennének a fókuszban, mielőtt álomra hajtjuk a fejünket?

Forrás: Matrai David Photography/Fallinlovewithmoments Project

4. Tűzz ki célokat!

Az egyik dolog, amit legjobban bánok, az az, hogy rengeteg mindent halogattam az elmúlt években. Mindig voltak terveim, ötleteim, amik lehet, hogy mára már sikereket hoztak volna. De én csak húztam-halasztottam, és csodálkoztam, hogy az életem semerre sem halad.

Pedig a kihívások azok, amik segítenek a fejlődésben. Tudom, hogy kilépni a jól megszokottból nem egyszerű, de csak és kizárólag az új dolgok kipróbálásával juthatsz közelebb az álmaidhoz.

Hiszen senki sem születik profinak a szakmájában. Ha hiszed, ha nem, azok az emberek, akik már elértek valamit, bizony, mind jól beintettek a komfortzónájuknak!

Forrás: Matrai David Photography/Fallinlovewithmoments Project

5. Tanuld meg élvezni a pillanatot!

A legnehezebb dolog számomra az volt, hogy megtanuljam: a túlagyalás megöli a boldogságot! Hiszen a múltadon nem tudsz már változtatni, a jövődet pedig nem tudod előre megírni.

Én mégis hónapokig tudtam ostorozni magam, ha valami nem úgy történt, ahogy azt én szerettem volna, és rendkívül fontos órákat pazaroltam arra, hogy aggódtam a jövőm miatt. Fontos órákat a jelenemből, amit mondjuk a jövőm építésére fordíthattam volna. Ugye milyen borzalmas?

Ez volt a változásomnak az a pontja, amiről végül az egész projekt kapta a nevét. A Fall in love with moments, azaz a "Szeress bele a pillanatba" mondat volt az, ami ezt az egészet elindította.

Úgy döntöttem, hogy csak és kizárólag a jelenre fókuszálok, és minden napban találok egy pillanatot, amibe beleszerethetek!

És hogy mi lesz a vége? Még magam sem tudom. De azt igen, hogy az elmúlt pár hónap megváltoztatta az életemet, és olyan lehetőségek nyíltak meg, amiket eddig elképzelni sem mertem.

Minden nap találj egy pillanatot, amibe beleszerethetsz!http://www.she.hu/herself/20170905-fall-in-love-moments-onismeret-boldogsag-kuti-timi.htmlBeszélj magadban! - Ez a siker kulcsahttp://www.she.hu/nofilter/20170303-onbizalomhiany-kudarc-motivacio-belso-beszed-teljesitmeny-noveles-hatekonysag.html

Nyitókép: Matrai David Photography/Fallinlovewithmoments Project

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.