börtön vágyakozás bakancslista rács mögött
Edit egyik nap felhív, és azt kérdezi, hogy írjon-e arról cikket, hogy börtönbe kell vonulnia. Köpni-nyelni nem tudtam. De ő csivitelve mesélte tovább, hogy ez mekkora poén már. Szóval lett belőle cikk. :D Íme!

Bakancslistája mindenkinek van, csak nem mindenki nevezi így. Valaki csak terveknek mondja, más vágyakról beszél, de a lényeg ugyanaz. Nekem is van bakancslistám. És a héten hirtelen, minden átmenet nélkül elkezdtek megvalósulni a rajta szereplő pontok.

Forrás: iStockphoto/iprogressman

Először sikerült találkoznom a Jóbarátokból Ross magyar hangjával, Galambos Péterrel. A nagy találkozás örömére éjjel alvás helyett gyorsan meg is néztünk öt részt a kultikus sorozatból. Másnap reggel még mindig a beteljesült vágyam által keltett flow-ban ringatóztam, amikor megérkezett a postás, aki ugye foglalkozásából adódóan levelet hozott. De milyen levelet?!

Egy felhívást. Mert 2015. november 25. napján a rendőrség helyszíni bírsággal sújtott. Én nem fizettem meg a bírságot, ezért a Budakörnyéki Járásbíróság ezt a bírságot két nap elzárásra változtatta át. Még mindig megfizethettem volna, és akkor megúszom a dutyit. De előtört belőlem a kíváncsiság. A levélben pontosan az állt, hogy vagy befizetem most a bírságot, vagy 2017. szeptember 11. napján 08:00-kor meg jelenjek meg a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Minden embert érdekel a börtön. Anno, egyetemistaként voltunk több túrán. Amikor még ügyvédjelöltként dolgoztam, többször voltam fogdán és beszélőn börtönben. A másik oldalon.

  • Na, de milyen lehet benn az élet?
  • Milyen a cella? Milyen az ágy?
  • Hogy lehet azon aludni?
  • Milyenek lennének a társak?
  • Hogy lehet vécére menni?
  • Külön helyen van, vagy mint a filmekben, a cellákban?
  • Mit lehet oda bevinni?
  • Milyen ruhában kell lenni?
  • Mit lehet enni?
  • Milyen ott a kaja?
Forrás: iStockphoto/malexeum

A levélből pár kérdésemre választ is kaptam. Megírták, mit kell magammal vinnem: személyi, TAJ kártya, legmagasabb iskolai végzettséget igazoló dokumentumokat, és ha fennálló betegségem van, arról a papírokat. Kicsit lejjebb még az állt, hogy vigyek egynapi élelmet - ezek szerint vegán kaját tudok enni, mert én viszem. Továbbá az évszaknak megfelelő, egy váltásra való felsőruházatot és lábbelit. Valamint tisztasági csomagot (tisztálkodó szerek, egy váltás fehérnemű) vihetek magammal. És egy általam megjelölt személy csomagot küldhet.

De ez még nem elégítette ki a kíváncsiságomat. Én minden kérdésre választ akarok kapni! És, aki vagány, az ki is deríti, amit tudni akar. És nehogy már ne legyek vagány!!! Szóval végigcsinálom. Leülöm a kiszabott büntetést.

A bírságot bármikor befizethetem. Akkor is, ha már megkezdem a letöltését. De arról is tájékoztatnak, hogy ha nem fizetek, de meg sem jelenek, akkor köröztetni fognak. Szóval, nem fizetek, belevágok, megpróbálom.

2017.09.11. Pálhalma. Részletes beszámoló előtte, közben és utána!

Szerethető börtönlakók - akiknek járna a második esélyhttp://www.she.hu/nofilter/20170731-borton-bortonlako-elitelt-masodik-esely-szeretet.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.