anyaság válaszok kérdések gyerekvállalás
Ha felnőtt, komoly párkapcsolatban vagy házasságban élő ember vagy, akkor egy idő után nem tudod megúszni, hogy az emberek el ne kezdjenek kíváncsiskodni.

Ha túl bonyolult lett volna az eszmefuttatás, akkor mondom egyszerűbben: hetente úgy 4-5 alkalommal kapom meg (ha valami családi eseményre vagyok hivatalos, akkor ez a szám hatványozódik) azt a bizonyos kérdést, hogy "Mikor lesz már gyereked?" Én pedig vagyok olyan hülye, hogy ilyenkor átgondolt és őszinte választ adok:

1. Nem érezzük magunkat érettnek a gyerekvállaláshoz

Merthogy szerintem ehhez ketten kellünk. Nem egyedül a nő dönt. (A pasikat egyébként miért nem bombázzák ezzel?)

Válasz: Ugyan szívem/kedvesem/kiscsillagom, mindenki így van ezzel, de ez nem jelent semmit.

Ilyenkor szoktam megkérni az illetőt, hogy ugyan fejtse már ki ezt bővebben - de érdemi válasz ezidáig egyszer sem érkezett.

Forrás: iStockphoto/Katarzyna Bialasiewicz

2. Nincs meg az anyagi stabilitás

Válasz: Azon nem múlik semmi.

Mondjuk, ilyenkor szívesen megnézném a mimikámat... Tényleg, az anyagiakon nem múlik semmi? Aha...

3. Félek attól, hogy rendellenességgel születne...

Nem tudom, hogy csak én érzek-e így, de ez van.

Válasz: Ne butáskodj már, hogy lehet ilyesmire gondolni?

Talán, mert a statisztikák alapján egyre nő a rendellenességgel született babák száma?

Forrás: iStockphoto/Highwaystarz-Photography

4. Még abban sem vagyok biztos igazán, hogy valaha akarok-e babát

Válasz: Minden valamire való nő akar gyereket.

Ezen a ponton már próbálkozni sem szoktam, hogy megmagyarázzam a lehetetlent. Általában ezt már azért dobom fel, mert szabadulni szeretnék, és már magasról teszek arra, hogy véres rongyként néznek rám.

Azonban néhány hete hatalmas felfedezést tettem. Semmi mást nem kell tennem a kíváncsiskodók leszereléséhez, mint visszakérdezni. Szépen, tagoltan eléjük tenni azt a pár szót, amiről csak nagyon kevesen gondolkoznak el, és még kevesebben mernek róla beszélni.

"És neked miért van gyereked?"

Ilyenkor csak hebegnek-habognak, vagy felháborodnak, sőt, volt olyan is, aki elsírta magát. Pedig egy hangyányit sem tolakodóbb az én kérdésem az övékhez képest. Megkockáztatom, hogy amúgy magától értetődőnek kellene lennie a válasznak...

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.