házasság randi megcsalás jegygyűrű ismerkedés
Van úgy, hogy az a huncut sors összehoz egy pasival. A kézfogása rendben van, nem a nagypapája ruháiban érkezett, és a tekintete sem tök sötét. Gyorsan kiderül, hogy még önálló gondolatai is akadnak.

Mozdulatai nyomán jóillatú légáramlatok kavarognak. Megnevettet. Pár perc múlva már egyikőtöknek sem titok: itt bizony pezsegni kezdett valami. És nem csak a pezsgő. Aztán észreveszed az ősz szálakat a szakállában: ez de szexi! Már flörtöltök. A tekinteted lejjebb csúszik... Na, nem olyan nagyon lejjebb, csak a kezéig. És akkor észreveszed. A gyűrűsujján. Igen. A jegygyűrűt a gyűrűsujján.

Forrás: iStockphoto/Demaerre

Ilyenkor két dolog történhet:

  • "Házas? Nem érdekel. Hiszen benne van! Egy kis szórakozás egyikünknek sem árthat." Majd alágyújtasz az egyre szenvedélyesebb csevegésnek - utánad az özönvíz, esetleg majd eloltja, ha tudja!
  • A szemeid előtt nagy piros betűkkel villogni kezd az "Állítsd le magad!" felirat. Te pedig három másodperc múlva már le is álltál. Nevetsz és érdeklődsz tovább, de fejben már biztosan tudod: ebből itt nem lesz semmi több. Még akkor sem, ha ez alapvetően csak rajtad múlik.

Az első lehetőséget zárjuk is rövidre, mert nincs róla tapasztalatom, és nem is érdekel. A másodikat viszont elég jól ismerem, és kőkemény gondolataim vannak róla, amikkel nem félek szétverni a téma köré húzott közhelyekből és hazugságokból épült falat.

Bevallom, amióta elmerültem az élet 18-as karikás mélyvizében, sosem féltem szenvedélyesnek vagy kíváncsinak lenni: a szerelem annyira bonyolult, hogy néha mindent leegyszerűsít. Viszont vannak dolgok, amik - akár egy matematikai művelet - megtöbbszörözik az emberi érzéseket. A szimbólumok is ilyenek. Mint a jegygyűrű. Ami ráadásul egy ékszer, egyfajta kapocs test és lélek között. Amilyen apró, annyira erős.

Nekem például az egyik legnagyobb határ.

Forrás: Getty Images/All Rights Reserved - Rich Legg

Nem, nem azért nem kezdek nős férfival, mert az ő érzéseit feltétlenül tiszteletben akarom tartani. Hiszen a nyakamba lihegő pasi úgy tűnik, most zárójelbe teszi a házasságát. Engem a jegygyűrű a feleségére emlékeztet. Ő az a nő, aki iránt ez a férfi akkora szerelmet érzett, hogy képes volt ország-világ előtt összekötni vele az életét. A későbbi csábításkor pedig a megkopott érzésekre mutogatni sem a hűtlenkedőnek, sem a harmadiknak nem kifogás. Még akkor sem, ha azok az érzések tényleg nem szikráznak már úgy.

Mert bárhogy is van, a felesége egészen biztosan számít erre a férfira. Igen, egy másik nőnek nagyon fontos ez a ködös tekintetű, a kezeivel utánunk hadonászó lény. Ő is látta már ilyen helyzetben - lehet, hogy legutóbb épp tegnap este. De ha a tegnapjuk mégis veszekedéssel telt, ma pedig a város másik végén duzzog az asszony, akkor is számít a férjére. Még akkor is, ha éppen az ellenkezőjét mondja.

Nemrég esküvőn voltam, és a katolikus szertartás szövege nagyon bölcsen így hangzik: "Fogadd ez a gyűrűt szeretetem és hűségem jeléül!" A pasi ujján megcsillanó gyűrű tehát a felesége szeretetének a szimbóluma. Egy másik nő szívét jelképezi - ne te legyél, aki segít azt darabokra törni! Mert a sunyi megcsalás - bárki bármit mondd - baromira nem táplálja a párkapcsolatot. Ha pedig mégis jó nagyot sózol egy házaspár közös életére: ne feledd, ez veled is megtörténhet!

Jöhet egyszer egy másik nő, akinek éppen az kell, aki neked fontos.

Öt év szégyen egyórányi gyönyörérthttp://www.she.hu/herself/20170413-huseg-megcsalas-kapcsolat-szerelem-megbocsatas-onmarcangolas.htmlTe megcsalnád a párod, ha biztos lenne, hogy sosem derül ki?http://www.she.hu/herself/20170725-parkapcsolat-szerelem-megcsalas-hutlenseg-kavaras.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.