szerelem párválasztás párkapcsolat luxusprosti
Egy régi magyar film címe jutott az eszembe, mikor már harmadik hónapja igyekeztem egy elhagyásos szerelmi történetet földolgozni.

Kipróbáltam mindenféle technikát, praktikát, de amikor elvonultam privát munkaterápiámra - a.k.a. a nyaraló hajópadlóját renováltam -, akkor tényleg megrohantak az építő gondolatok. Mert hát, a kreatív, kétkezi munkában az agy is kreativitásra van késztetve!

Átgondoltam a 9 hónap történetét...

Az úr hatalmas lendülettel kezdett bele az udvarlásba, és nem is eredménytelenül. Noha sokáig csilingelt bennem a vészharang, hogy azért egy kicsit jobban imádja magát, mint engem. De elhessegettem a negatív gondolatokat, mert tényleg egy szép szerelem kezdett kibontakozni. Teret engedtem hát a pozitív gondolatoknak: igen, 50 felett is rátalálhat az ember lányára a boldogság. És azt vettem észre magamon, hogy minden nap hálát adok érte.

Forrás: Getty Images/Gradyreese

Hálát adtam az érzésért, amit kaptam, s amit adhattam, bár... Egy valami nagyon zavart. És utólag már tudom: a zsigeri reflexeket, gondolatokat nem szabadott volna száműzni!

Zavart, hogy túlzott figyelmesség, kedvesség és kényeztetés középpontjában találtam magam. Túl sok volt az ajándék, a márkás cucc, az extra programok és az utazások. Próbáltam is ellenállni, észérveket felsorakoztatni, de ő meggyőzött, hogy nincs már olyan sok ideje, most akarja élvezni velem az életet.

Hagytam hát, hadd kényeztessen, szeressen. Többek között felejthetetlen Valentin-napokban volt részem egy idegen kultúrában, ahol már mosolyogva nyugtáztuk azt is, hogy férj-feleségnek tituláltak minket. Egyre jobban megszerettem. Ezt szaknyelven Cinderella-effektusnak hívják...

Forrás: Getty Images/Paul Bradbury

Már épp terveztük is az összeköltözést, a fal színét, megcsináltatta a kettős kocsibeállót... De egyszer csak hirtelen minden megváltozott. Értetlenül, szomorúan igyekeztem még jobban megmutatni az értékeimet, szívem igaz szerelmét. Kár volt! Kiderült, hogy az exe meglátott minket, és megirigyelte az arcunkon a boldog mosolyt. Így hát gyorsan támadásba lendült - úgy, hogy én nem is tudtam róla. Majd győzött.

Az így kapott gyomrostól kiütve, lefogyva kóvályogtam sokáig, megpróbáltam fordítani a helyzeten, de hiába. De most itt, a munkaterápiám alatt ráeszméltem, hogy tulajdonképpen egy kapcsolati űr betöltésére lettem megvéve. Velem töltötte ki az a hiányt, ami az exe hagyott benne.

Én azt hittem, hogy 50 feletti szerelem köszöntött be hozzám egy nálam sok évvel idősebb úriemberrel, pedig csak luxusprosti voltam 9 hónapig. Végül is, ez sem rossz teljesítmény így 50 felett!

A pohár akkor is félig tele!


Gönczöl Judit

Kapuzárási pánikom van, és büszke vagyok rá!http://www.she.hu/herself/20170706-kapuzarasi-panik-erett-no-elfojtott-vagyak-eletut.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.