betegség hüvelygomba tünetek jelzés lelki okok
Amióta csak elindult a szexuális életem, küzdök a hüvelygombával. Azt is mondhatjuk, hogy hajlamos vagyok rá, ilyen típus vagyok. De én mindig éreztem, hogy ennél több van mögötte.

Biztos voltam benne, hogy nem az uszodában kaptam el, nem a partneremtől, és nem is a higiénia hiánya okozza. Egyszerűen "én csinálom magamnak". A nőgyógyász elmondta: akármilyen csodakezelést is kapok, azok a gombák bizony a hüvelyemben maradnak, mert ott a helyük. Velem lesznek, amíg csak élek. A kérdés az, hogy mennyire szaporodnak éppen el, hogy aztán viszkető, égető, folyós bosszúságot okozzanak.

Forrás: iStockphoto/Milan Zeremski

A hüvelygombát én hívom elő

Tisztán emlékszem egy olyan helyzetre, amikor a randevú előtt egy fél órával, minden előjel nélkül támadt rám a kínzó viszketés. És még millió ilyen helyzetet listázhatnék... Egy közös volt bennük: valami nem volt rendben a szexuális életemmel!

Számos szakértő megírta, mennyiféle lelki ok húzódhat meg a gombás fertőzések hátterében. Igaz vagy nem (szerintem igaz), mindenképpen érdemes elgondolkodni az alábbiakon:

1. A gomba egy élősködő

Rajtad élősködnek, esetleg te teszed ezt valakivel, vagy mindkettő egyszerre? Nézz szét az életedben, hátha megjelenik a felelősségvállalás problémaköre! Már rég szakítani kellett volna vele? Vagy ő nem hajlandó elköteleződni melletted?

Ha nem ő a megfelelő partner, ne várd meg, hogy a gomba jelezze ezt számodra!

2. A test menekül a szex elől

A fertőzés jó kifogás arra, hogy ne legyen szex. Bizony van, hogy te magadnak gyártod ezeket a mentségeket! Van esetleg valami, ami miatt szeretnél kifogást találni a hancúrozásra? Esetleg belementél valamibe, amit nem szerettél volna megtenni?

Forrás: iStockphoto/Siphotography

3. Elégedetlenség önmagaddal

Van, hogy te magad hárítod tudatilag, hogy élettel telin lüktessenek intim testrészeid. Csakhogy, ha már te sem fordulsz szeretettel a kis virágod felé, a tested sem fog vigyázni rá! Olyan ez, mint a rossz gyerek, aki csínytevéseivel igyekszik felhívni magára a figyelmet. A te hüvelyed is törődésre, szeretetre vágyik, amit ha nem kap meg, belebetegszik!

Te szereted őt?

4. Prűd neveltetés

Rád szólt a nagymamád vagy az óvó néni, hogy illetlenség megérinteni magadat? Ez is állhat annak a hátterében, hogy a szexuális gyönyör érzéséhez bűntudat társul. Ha mégis felébred az a fránya vágy, a test gyorsan menti magát, mielőtt az "óvó néni" újra megharagudna: útnak indítja a gombás fertőzést. Hiába vagy már felnőtt, ezt a megfelelési vágyat nagyon nehéz kiirtani.

Ismerős? Mit éreznél, ha anyukád megtudná, hogy élvezed a szexet? Ha a válaszod az, hogy szégyenkeznél, érdemes ezzel is dolgoznod a hüvelygomba kezelése során!

Hálás vagyok a gombának

Amíg a lelki okokat listáztam, rájöttem: tulajdonképpen hálás lehetek a hüvelygombának. Olyan ő, mint egy riasztó: kiabál, hogy valami nincs rendben.

Innentől megfogadom: megváltoztatom a szemléletemet! Amikor jön, én kedvességgel, békével megköszönöm neki bölcs figyelmét. Tartok egy kis pihenőt, azaz megtisztelem a testem azzal, hogy a gyógyulásig nem szexelek, közben pedig nekilátok a belső munkának.

Boldog punci melegben is - hogy ne a fertőzésekről szóljon a nyár!http://www.she.hu/tippek-trukkok-tanacsok/20170721-punci-vagina-vedelem-nyar-fertozes-veszely.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.