nyaralás veszekedés utazás párkapcsolati válság
Szerelmeddel 1 éve gyűjtögettek a várva várt nyaralásra. Egy emberként küzdötök érte, bevállaljátok a túlórákat a munkahelyen, és számoljátok vissza a perceket az indulásig. Majd amikor végre kezdetét veszi a nagy kaland, borul az egész.

Hát nem bosszantó, hogy amire egész idő alatt vágytál, az mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket? Elképzelted, ahogy andalogtok a tengerparti naplementében, édes szavakat suttogtok egymás fülébe, és szerelmeskedtek a legszebb helyeken. Mégis a nyaralás nagy százaléka veszekedésbe torkollik, és csak úgy vágni lehet köztetek a feszültséget.

Forrás: iStockphoto/Andor Bujdoso

Vajon miért van ez, és mi a megoldás?

Nehéz megérteni, hogy azok a párok, akik egyébként az év többi napján teljesen jól kijönnek egymással, miért vitáznak napestig pont a régóta áhított nyaraláson.

Az elvárás a csalódás melegágya

Ilyenkor minden szőnyeg alá söpört probléma napvilágra kerül, és a leghétköznapibb akadályokat is megmászhatatlan hegynek látjátok. Ez azért is van, mert nagyok az elvárások, és kevés az idő, hiszen ez az egyetlen hét áll a rendelkezésetekre ahhoz, hogy az egész éves fáradalmaitokat kipihenjétek.

Programtúltengés

Görcsösen akartok feltöltődni és élményeket szerezni, viszont az eltérő igények viszályt szülhetnek. Egyikőtök mindent megnézne a városból, míg a másik egész nap csak a tengerparton süttetné a hasát. Jó lenne egy kicsit romantikázni, andalogni, de a sorozatos viták és az egész napos városnézés után pedig csak bedőltök az ágyba, és már szexelni sincs kedvetek. Az időmilliomos henyélne még pár percet, az aktív pedig úgy érzi, hogy ha a világ összes idejét birtokolhatná, az sem lenne elég ahhoz, hogy mindent láthasson az adott országból.

Forrás: Getty Images/pixdeluxe/Josh_Hodge

Ééééés a megoldás:

Viszont ha jobban belegondoltok, rájöhettek, hogy tulajdonképpen mindketten ugyanazt szeretnétek: hogy ez legyen életetek legfelejthetetlenebb nyaralása. Egy megoldás van, amit könnyű elhatározni, viszont annál nehezebb a gyakorlatba ültetni: az ELENGEDÉS.

Engedd el a stresszt és a vele járó összes bosszantó körülményt! Esik az eső? Sebaj, legalább a szállodában maradhattok picit összebújni. Eltévedtetek? Még jobb, mert így új helyeket fedezhettek fel.

Forrás: Getty Images/Pixdeluxe

Emellett persze az is nagyon fontos, hogy megpróbáljatok kompromisszumot kötni egymással. Ha otthon, az év többi napján működik, miért pont itt ne menne? Egyik nap csak henyéljetek a parton, másik nap pedig jártátok körbe a várost! Legyenek olyan programjaitok, amin mindketten örömmel vesztek részt, de próbáljatok meg engedni is a másik kedvéért!

A lényeg pedig az, hogy kiélvezzetek mindent, csak úgy a maga természetességében, könnyedén. Ne rohanjatok el az élet mellett, mert az, amiért egész álló évben gyűjtögettetek, teljesen értelmét veszti, és nem marad más belőle, csak egy feszültséggel teli nyaralás emléke. Ezt pedig hordozhatjátok egy teljes éven át, miközben a következő utazást várjátok epekedve - a nagy semmiért. Inkább engedjétek el és élvezzétek! Ennyi a titok.

Néma szakítás - amikor már nem kellenek szavakhttp://www.she.hu/herself/20170803-szerelem-erzesek-fajdalom-szakitas.htmlÍgy randizz 35 felett!http://www.she.hu/herself/20170802-randi-ismerkedes-parkereses-35-felett-tanacsok.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.