párkeresés randi 35 felett tanácsok ismerkedés
Figyelem! Figyelem! Amit most olvasni fogsz, az nem sztereotipizálás, hanem az a sok-sok tapasztalat, ami az évek alatt összegyűlt bennem és a barátaimban.

Szóval, sok minden igaz lehet a fiatalabbakra is, csak ugye idő kell ahhoz, amíg mindent kitapasztal az ember. Ezért ez a pár pont segíthet, hogy ne lépj bele azokba a gödrökbe, amikben egyszer én már megbotlottam.

1. Az első és legfontosabb: nehogy elkezdj az elköteleződésről beszélni!

És ez független attól, hogy nő vagy-e vagy férfi. Igen, ez genderfüggetlen téma. Bármelyik randifél felhozhatja. És ez 35 felett két dolog miatt ijesztő:

  • Az egyik, hogy ha nő mondja, akkor a pasik azt hiszik, hogy olyan partnert keresel, aki eltart, támogat, segít - anyagilag.
  • A másik, ha férfi mondja, olyan, mintha a meleg ágy, meleg étel, tiszta ruha háromszög kötelező feladatait akarná rád erőltetni.
Forrás: iStockphoto/shironosov

2. Nem beszélgetünk a volt feleségről, volt élettársról, volt férjről direktben

Azért azt is tudni kell, hogy statisztikailag gyakorlatilag kimutathatatlan a potenciális partnerjelöltek azon csoportja, aki ennyi idős korában ne rendelkezne valamelyikkel. Ha meg nem, akkor elgondolkodtató, hogy valami baj van vele. Vagy az anyjával él, vagy homoszexuális - csak még ő sem tudja. Eddig ezeket tapasztaltam. De ha egyik sem, akkor meg oltári nagy a szerencséd, el ne rontsd! Adj hálát Szent Antalnak, hogy micsoda ritkaságot küldött!

3. Ne ítélj elsőre! Igen, ez a legnehezebb

A randi előtti cseteknél ne jöjjön elő belőled a nyelvtannáci, se a nagyarcú kultúrember, mert lehet, hogy csak az autocorrect írta át a szövegét, vagy neki még nagyobb kulturális ismerete van. Szóval, ne arcoskodj, csak legyél kedves és nyitott!

4. Mindig legyen menekülési útvonalad, szó szerint és átvitt értelemben is!

Egy ismerősöd óránként hívjon fel, hogy minden oké-e! Persze nem ezt kérdezi, hanem valami rettentően fontos munkaügy miatt zavar, mert persze nagyon fontos ember vagy, és ezt demonstrálni is kell. Ha a randi nem alakul jól, akkor fájdalommentes lelépési út is lehet, ha munka miatt kell távoznod. Ha jól alakul, és hazaviszed (ez fontos: te viszed haza!!!), az azért jó, mert bármikor elküldheted.

Forrás: iStockphoto/© Martin Novak - /Martinan

5. Minden eshetőségre készülj fel, legyen nálad óvszer!

Ugye nem kell mondani, hogy miért?

6. Nincs második esély!

Randi előtt már van csetelés, levelezés, üzenetváltás, telefonos beszélgetés, az - általában - már elég alapozásnak. Ha az első élő találkozás rosszul alakul, mert rossz volt az idő, vagy az időzítés, vagy szar a napod, vagy az övé, el kell fogadni, hogy ennek így kellett lennie. Valami idióta egóságból nem kell erőből a másik benyomását kijavítani. Engedd el, ebben ennyi volt! Az élet nagy rendező. És persze nincsenek véletlenek! Tudom, ezek szar dumák. Főleg, ha úgy érzed: ő az, aki érdekel, csak béna voltál és elbasztad, és nyomulsz, hogy találkozzatok még egyszer, de NE! Hagyd a francba!

Forrás: Getty Images/Piskunov

7. Mindig add önmagad!

Az összes hülyeségeddel, stílusoddal, béna vicceiddel, furcsa szokásaiddal. Öreg vagy már a megjátszáshoz. Meg egy idő után nagyon fárasztó valaki mást játszani, mint aki vagy.

8. Mutasd ki, ha érdekel a másik!

Nem kell a megközelíthetetlen királylányt, sem a királyt mutatni! Ennyi idősen már nem akarsz alattvaló lenni. De ha mégis, akkor hajrá!

Forrás: Getty Images/Milan_Jovic

9. Lehet az első randi után is szexelni. Ha úgy alakul!

Nem kötelező, de könyörgöm, két felnőtt ember önálló döntése hogy lehetne már rossz?! Ha nő vagy, akkor ezért biztosan nem leszel ribanc, de ha férfi vagy, akkor te meg ugyanezért nem vagy nagy kan. Szabad a döntés.

10. Érezd jól magad!

Ha bármi kínos, feszengős vagy furcsa, azonnal lépj le! Mert senkinek az életét nem kell megváltoztatnod, sem megmenteni őt a sorsától.

+1. Az, hogy bármilyen párkapcsolatban él, nem tartozik rád.

Ha ő úgy dönt, hogy ennek ellenére vagy ezért csajozik/pasizik, az az ő dolga. Sem elítélni, sem számonkérni nincs jogod. Annyit tehetsz, hogy eldöntöd, te akarod-e így a randit. Rajtad áll!

Randira fel!

7 randi tipp férfiaktól nőknek - avagy ezt NE csináld! http://www.she.hu/herself/20170728-randi-ferfi-no-ismerkedes-hiba.htmlUraim! Ezzel az 5 dologgal zárjátok ki a második randi esélyét!http://www.she.hu/herself/20161227-randi-randevu-partner-hibak-akadalyok-ferfiak-nok.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.