jövő önismeret hazugság vélemény élmények jósnő
Amióta világ a világ, az ember tudni akarja, mit tartogat számára a jövő. Egész iparág épült erre a kíváncsiságra: asztrológusok, numerológusok, kártyajósok és egyéb, az okkultizmusban jártas egyének igyekeznek megfejteni a nagy titkot.

Pár évvel ezelőtt elmentem egy jósnőhöz, nem csupán azért, mert érdekelt a jövőm, hanem mert érdekelt, hogyan csinálja, honnan tudja? Tényleg belelát a jövőbe, vagy csak a reakcióimból olvas - és csak azt mondja, amit szerinte hallani akarok.

Legnagyobb meglepetésemre a jósnő egy teljesen hétköznapi asszonyság volt. Kedvesen fogadott, és már a kapuban egy jól irányított beszélgetéssel próbált feltérképezni:

- "Jöjjön csak bátran, nem fog ez olyan sokáig tartani, hamar otthon lehet újra a gyerekeivel."

- "Jó" - mondtam, és közben arra gondoltam, hogy ha nem figyelek, a nappaliban már azt is tudni fogja, hogy az ágy melyik oldalán alszom.

Forrás: iStockphoto/itakdalee

Kiábrándító lehettem számára az egyszavas válaszaimmal, hiszen nagyon koncentráltam, hogy egyetlen önkéntelen mozdulatommal vagy figyelmetlen mondatommal se áruljak el magamról semmit. Azt akartam, hogy helyettem a kártya beszéljen - ha tud -, ezért pókerarccal hallgattam. Meg se mozdultam a széken, és igazából nem is rá figyeltem, hanem saját magamra.

Miután másodszor kiestek a kártyalapok a kezéből, azt mondta: "Nyilvánvaló, hogy ön nem hisz ebben, és csak azt az egy tanácsot adhatom önnek a jövőre nézve, hogy ne menjen többé jósnőhöz. "Háromezer lesz. Isten áldja!"

Miért írtam le mindezt? Mert ebből a csepp történetből kiderül, hogy aki meg szeretné tudni, mit tartogat számára a jövő, ugyanazt kell tennie, mint a jósnőnek, amikor jósol: alaposan megfigyelni az ügyfél reakcióit. Ismerd meg önmagad!

Oké, de hogyan?

Forrás: Getty Images/Srdjan Pavlovic
  1. Hála az internetnek rengeteg önismereti teszt elérhető, amelyeket kitöltve közelebb kerülhetsz a hőn áhított igazsághoz. Vagy nem. Hiszen sok az olyan, amit mindenféle szakértelem nélkül, csak hasraütésszerűen állítottak össze. Ezért, ha mindenképpen önismereti tesztből szeretnéd megtudni, ki is vagy valójában, válassz olyat, amit valamelyik hiteles, tudományosan is elfogadott oldalon találsz, és a kérdéseket nem "Ibi néni Csakra Köre" állította össze!
  2. Kérdezd meg a környezetedet arról, hogy milyennek látnak téged! De fontos, hogy csak olyanok véleményét kérd ki, akiknek bízol az értékítéletében. És ezt is csak akkor tedd, ha képes vagy elfogadni, hogy esetleg olyasmit mondanak rólad, amire nem számítasz! Megeshet, hogy egyik-másik megállapítás rosszulesik, és végül odáig fajulhatnak a dolgok, hogy sértődötten a Facebookon üzengetsz majd a másiknak Coelho idézetes képekkel. Ez pedig nem visz előre.
  3. Építkezz a múltból! Vannak olyan események az életünkben, amelyek komoly hangsúllyal bírnak, a jellemünk alapköveivé válnak. Gondold át, hogy a rád korábban ható élmények hogyan befolyásolják a jelenlegi érzéseidet, szándékaidat! Vizsgáld felül a múltbeli tetteidet, mert csak ezek mutatják meg a meztelen igazságot önmagadról.

Hibába vagyunk 24 órában összezárva saját magunkkal, önmagunk megismerése rettentő nehéz feladat. Pedig a boldogság egyik kulcsa éppen az, hogy tudjuk magunkról, hogy kik vagyunk, milyen képességeket birtoklunk, milyen jellemhibák nehezítik meg az életünket, és képesek vagyunk-e kamatoztatni a pozitív tulajdonságainkat. Mitől válik az önmegismerés mégis olyan roppant nehézzé? Mert senkinek nem hazudunk annyit, mint saját magunknak.

Pónya-Papp Andrea

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.