stressz felháborodás elengedés hőbörgés dühöngés
Történnek olyan dolgok a világban, melyek kimenetelére egyszerűen nem tudunk hatással lenni. Sőt - légy erős -, az események zöme ebbe a kategóriába sorolható.

Kilométeres sor van az orvosnál, lassú az ügyintézés az okmányirodában, a buszsofőr az orrod előtt csukja be az ajtót, és az autópályán már megint dugó van. Nap mint nap történnek bosszantó és kellemetlen dolgok. Az már csak rajtad múlik, hogy mit hozol ki egy kevésbé előnyös szituációból:

  • Hagyod, hogy elszúrja az egész napodat, mert még este is ezen dühöngsz?
  • Vagy elfogadod a helyzetet, és megpróbálsz valami jót kihozni belőle?
Forrás: iStockphoto/SIphotography/Chiosea_Ion

Hiába kezdesz el hőbörögni vagy idegesen dobolni az ujjaiddal a fotel karfáján, a sor nem fog gyorsabban haladni attól, ha felhúzod magad. Viszont van időd nyugiban elolvasni egy fejezetet a kedvenc könyvedből, elintézni az online befizetéseket vagy chatelni a legjobb barátnőddel.

Hiába esel neki az ügyintézőnek, mint egy fúria: a támadás csak makacsságot és védekező reakciót szül. Én sem szeretek hivatalos leveleket kapni (pláne olyat, amiben ok nélkül végrehajtási eljárással fenyegetőznek), de azt is tudom, hogy senki nem segít szívesen annak, akinek habzik a szája.

Az ablak túloldalán ülőnek ezt napi nyolc órában kell elviselnie - nem csak tőled.

Forrás: Getty Images/Jb-Yapr

Hiába dühöngsz, mert csak fél óra múlva jön a következő busz. Elhiszem, hogy késésben vagy, stresszes vagy, de nincs semmi értelme, hogy tovább spannold magad. Ülj be egy kávéra, nézegesd a kirakatokat: egyszóval szánd magadra azt az ajándék fél órát - akkor is, ha nem te kérted!

Fontos, hogy tudd kezelni azokat a dolgokat, amik fölött nincs hatalmad - hiszen az események nagy része ilyen. Senkinek nem az a rejtett szándéka, hogy téged kiidegeljen: a pénztáros hölgy nem azért ilyen lassú, az ügyintéző nem azért tehetetlen, és a metró sem azért robban le, hogy téged sírba vigyen.

Vegyél mély levegőt, és mérlegelj: megéri emiatt dühöngeni órákig? Fog változni tőle valami? Ettől biztosan nem, viszont a hozzáállásodtól igen. Engedd el a bosszantó dolgot, és próbálj meg valami jót kihozni a helyzetből, hiszen mindenből ki lehet!

Így ne ölj meg senkit dühödben! ;) http://www.she.hu/herself/20170518-indulatkezeles-duh-onkontroll-feszultseg-levezetes-nyugalom-megtalalasa.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.