gyerek felnőtt ahogyan elképzeltük valóság felnőtté válás mítosz
Amikor gyerek voltam, a felnőttek még roppant unalmasnak tűntek. Olyannak, akik szeretnek órákig érdektelen témákon csámcsogni - főként soha véget nem érő vendégségekben.

Mindig azt hittem, hogy ők iszonyú komolyak, és majd eljön az az idő, amikor én is ilyen leszek. Valamiféle gyökeres változást vártam: hogy egyszer csak teljesen másképp fogom látni a világot.

Ám ez valahogy sohasem következett be.

Forrás: Getty Images/Yuri Arcurs

Tiniként a huszonévesek látszottak roppant komoly felnőttnek, huszonévesen a harmincasok. Közben pedig az általános iskoláskori énem osztálytársainak a szülei akkoriban körülbelül annyi idősek voltak, mint én most!

Őrület! Elképzelhetetlennek tűnt, hogy egy komoly felnőtt (anyuka) például bulikban tomboljon, hülyeségeken vihogjon és szivárványos, unikornisos tusfürdőt használjon. Akkoriban a szüleim kortársai olyannak tűntek, akik, ha nagyon "bevadulnak", akkor leülnek egy pohár bor mellé, és órákig csak beszélgetnek és beszélgetnek.

Aztán eljött az én időm - vagy mi - és lett egy tök komoly, felnőtt munkám, ahol napi szinten jártam olyan értekezletekre, ahol sok roppant fontos ember körbeülte az asztalt, és a világ roppant fontos dolgairól tárgyaltak. Volt powerpoint bemutató, videókonferencia meg szakzsargon.

Forrás: Getty Images/andresr

Én pedig mindig megilletődtem, amikor rám került a sor: "Azt a mindenit! Ez egy értekezlet, csupa-csupa komoly felnőtt emberrel, én meg itt ülök. Ez mekkora nagy! Hát ez tök olyan, mint a filmeken!"

Nagyon sokáig bennem volt ez az érzés, hogy rajtam kívül mindenki felnőtt, csak én nem.

Pedig mindent úgy csinálok, ahogy a nagyok: eltartom magam, dolgozom, van kocsim, befizetem a csekkeket, társaságba járok a "felnőtt" barátaimmal, szeretnék férjet és gyerekeket... De valahogy mégsem érzem azt, hogy én olyan felnőtt lennék, mint amilyennek gyerekkoromban láttam a harminc és a halál közti embereket.

Sokáig feszélyezett egy állásinterjú vagy egy hivatalos telefon. Attól rettegtem, hogy lebukok, hogy én amúgy csak előadom ezt a nagy felnőttséget. Ilyenkor az segített, ha elképzeltem a velem szemben ülőt, hogy milyen hülye lehetett gyerekként.

Akár osztálytársam is lehetett volna! És Varga József vezérigazgató helyettes úr igazából csak Józsika a negyedik béből! Mondjuk az, akivel együtt építettünk bunkert, olvadt csokit evett órán, aztán összemaszatolt vele mindent, és egyszer sarokba állították, mert pókot dobott az előtte ülő nyakába.

Mi van akkor, ha valójában senki nem érzi magát felnőttnek? Csak nem merik kimondani? Lehet, hogy Angelina Jolie vagy Bill Gates is ugyanolyan idétlenek, mint én - ahogy azok is, akik űrutaznak, fontos dolgokat találnak fel vagy országokat irányítanak.

Mostanában kezdek rájönni, hogy a felnőttkor valójában csak egy mítosz.

Valami, amit kiskorunkban elképzelünk, de valahogy sohasem következik be úgy, ahogy vártuk. Nem is változunk meg, csak utánozzuk a gyerekként látott felnőtteket. Ám a lelkünk valójában nem öregszik a testünkkel. Fejlődünk, tapasztalunk, tanulunk, de valójában mégiscsak ugyanolyanok maradunk - örök gyerekek egy "Gazdálkodj okosan!" társasjátékban.

Köddé vált lovagok - avagy a ki nem mondott szakításhttp://www.she.hu/herself/20170530-parkapcsolat-szerelem-vege-szakitas-eltunni-szo-nelkul-fajdalom-feldolgozas.htmlNem tudod elengedni? Akkor ne engedd el!http://www.she.hu/herself/20170405-elengedes-teher-engedd-el-eroltetett-megoldas-megoldhatatlan-problema.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.