útmutató megfelelési kényszer randi jövőkép elvált apa
Az elmúlt évek során többféle férfitípusba belefutottam, és az eddigi tapasztalataim alapján azt hiszem, kijelenthetem, hogy a legnehezebb dolgom egy kétgyermekes férfival volt.

A vele való együttlét felkavaró élményt jelentett, de sok problémát is hozott az életembe. Hosszú időbe telt, mire beláttam: én szúrtam el a dolgokat, de mentségemre legyen mondva, nem direkt - egyszerűen nem álltam készen egy ilyen típusú kapcsolatra. Gondolom, nem szeretnél abba a hibába esni, amibe én, ezért összegyűjtöttem, mire érdemes figyelned, ha elvált apukával randizgatsz, és hosszú távra tervezel...

Ne akarj görcsösen megfelelni!

Soha ne próbálj olyan lenni, amilyen nem vagy! Ez a mondat különösen érvényes, ha egy szingli édesapáról és a csemetéiről van szó. Semmi sem rosszabb, mint az izzadtságszagú erőlködés, amiből hiányzik a természetesség. Bohóckodhatsz, jófejkedhetsz, beleadhatsz mindent, de a gyerekek ösztönösen megérzik a hamisságot. Helyette add önmagad, és semmilyen módon ne próbáld manipulálni a viselkedésedet! Így sokkal könnyebb lesz elérned, hogy a srácok megkedveljenek.

Az én tanácsom: kezeld úgy őket, mintha a barátaid lennének, és ők is hasonlóan fognak viszonyulni hozzád.

Forrás: Getty Images/skynesher

Gondold végig, mi állhat a féltékenység hátterében!

Alattomos dolog a féltékenység, még a legígéretesebb(nek tűnő) románcot is tönkreteheti. Imádtam a hétköznapokban vele lenni, de ezeket a közös perceket is megmérgezte, hogy már előre rettegtem a gyerekes hétvégéktől. Furcsa helyzet volt, és furcsa kettősség játszódott le bennem.

  • Nem akartam velük lenni (pedig mindig hívtak), mert úgy gondoltam, csak bezavarnék a tökéletes családi idillbe.
  • Viszont amikor otthon maradtam egyedül, a bűntudatom mellé még irigység is társult.

Ma már tudom, hogy a rossz érzéseim mögött a korábbi negatív tapasztalatok álltak, és igazából nem az ő gyerekeivel volt bajom, hanem azzal, hogy nekem még nincs...

Ne legyél olyan, mint egy önző (picsa) liba!

Nehéz feladat elvált szülőként helytállni, és közben kielégíteni a partner minden igényét. Az utolsó dolog, amire egy (korábban) családos férfinak szüksége van, az egy állandóan zúgolódó barátnő. Személyes tapasztalatból mondom. A te döntésed, hogy biztatod és támogatod őt, vagy mindkettőtök életét megnehezíted - bűntudatkeltéssel, drámázással, sértődött hallgatással.

Forrás: /iStockphoto/macniak

Amikor váratlanul lemondta a hétvégére tervezett kiruccanást (többször is történt ilyen, a srácok betegsége miatt), olyanokat vágtam a fejéhez, ami miatt így utólag is szégyenkezem. Már akkor be kellett volna látnom: nem volt más választása. Akinek van gyereke, nem akaszthatja őket szögre - és nyilván nem is akarja.

Közös jövőkép nélkül megette a fene az egészet

Függetlenül attól, hogy kinek mi a családi állapota, könnyen előfordulhat, hogy másképp gondolkodtok az együttélésről, a házasságkötésről vagy a gyermekvállalásról. Légy nyitott, őszinte a kedveseddel, és fogalmazz egyértelműen, amikor fontos témákról esik szó! Nyilván nem lehet ajtóstul rontani a házba, de az is igaz, hogy ha nincsenek közös célok, ami felé mindkét fél haladni szeretne, akkor előbb-utóbb zátonyra fut a kapcsolat.

Ne siettess semmit, és ne nehezítsd meg a saját életedet vagy a másikét felesleges aggodalmakkal, inkább élvezd az együtt töltött időt! A többi pedig úgyis jön magától.

Randi az exszel: Így kezdd újra - vagy sehogy!http://www.she.hu/herself/20170530-parkapcsolat-expasi-exno-randizas-ujrakezdes-megjavitani-szerelem.htmlEgy sztori - két író: Egy szuper(szörnyű) randi történetehttp://www.she.hu/herself/20170513-randevu-randi-ferfi-no-velemeny-nezopont-elmenyek-biciklitura.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.