párkapcsolat belső értékek párkeresés csak a külső számít randizás
Neked milyen a pasi ideálod? Szőke, barna, magas, sportos, mackós, esetleg tetovált? Vicces, hogy a mai világban, mikor mindenhol csak azt hangoztatják, hogy nem a külsőség a fontos, párválasztáskor mégis mennyire meghatározó dolog, hogy ki hogyan néz ki.

Nem tehet róla az ember, hogy milyen géneket örökölt!

Sokan odáig is eljutnak, hogy rá sem hederítenek egy egyébként kedves és jó fej srácra, csak mert szegényke éppen nem barna hajjal és szemmel született. És hát ugye, ha neked az az ideálod, nincs mit tenni, azonnal dobni kell a szerencsétlent, még egy árva esélyt sem adva neki. Hiszen a külső minden! Vagy mégsem...

Forrás: Getty Images/George Clerk

Te most melyik is vagy?

Mindenkinek van legalább egy olyan barátnője, aki odavan egy bizonyos típusú pasiért. Gond akkor van, ha már az ötödiket fogyasztja el ebből a fajta srácból, de még az istennek sem sikerült rájönnie, hogy talán nem a külsőből kellene kiindulnia. Néha gondot okoz eldöntenem, hogy az aktuális élete szerelmével találkozom-e, vagy az eggyel régebbi Nagy Ő-vel. Annyira egyformák.

Nekem is a barna haj jött be, aztán tessék!

Nos, bevallom: nekem világ életembe a barna hajú és barna szemű, nagydumás srácok jöttek be. Egészen addig a pontig, amíg egy karácsonyi bulin le nem ült elém egy szőke hajú, kék szemű, hihetetlenül flegma pasi, és elkezdtünk beszélgetni. Annyira elfelejtkeztünk magunkról, hogy pár órával később már csak azt vettük észre, hogy eljött a záróra, és körülöttünk a takarítók sepregetnek.

Soha életemben nem gondoltam volna, hogy ilyen megtörténhet, de megtörtént. Beleszerettem abba a srácba. Ennek már 15 éve, és ő még mindig szőke és flegma. Egy dolog változott csak, ma már a férjemnek hívom.

Forrás: Getty Images/Gradyreese

Koncentrálj a belső értékekre!

Nem mondom, hogy a külső jegyek nem fontosak. Dehogynem azok! De ha kategorikusan azokból indulsz ki, és esélyt sem adsz másnak, akkor jó eséllyel szalaszthatod el a szerelmet, csak azért, mert a biológia más utat választott. Lehet, hogy legbelül ő a Nagy Ő. Kedves, udvarias, jó humorú, és ugyanazért a rock bandáért rajongtok. Csak hát nem tehet róla szegény, hogy két szőke szülő gyerekeként nem lett sötétbarna haja! Senki sem tehet arról, hogy milyen géneket örökölt. Lehet, hogy ő is átkozza őket valamiért. A külső jegyek csak egy része a játéknak. A lényeg akkor is belül van. Hidd el, ezek sokkal, de sokkal fontosabbak, mint egy trendire nyírt szakáll vagy egy szépen kigyúrt test!

A nyitottság sokszor kifizetődő

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy innentől fogva minden szembejövő pasira rá kell vetned magad, legyen az szőke, vörös vagy éppen kopasz. Csak nem kell azonnal elzárkóznod valakitől kizárólag a hajszíne vagy a magassága miatt. Ugyanis sokszor onnan jön a szerelem, ahonnan nem is várnád. Én legalábbis tuti nem onnan vártam. Elhiheted.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.