kritika rend takarítás beszólás háziasszony
Nála rend és tisztaság van. De nem ám olyan, mint nálad vagy nálam. Mert az ő otthonában csúszásveszély áll fenn, ha a tükörfényes padlóra lépsz, a küszöbökre csak a megvakulás kockázata mellett lehet ránézi, a WC csészéből akár ihatsz is, mert ott aztán az összes ismert baktériumfajta el van pusztítva (sőt, az ismeretlenek is). Íme, a tökéletes háziasszony! Valahogy engem kiráz tőle a hideg. De miért is?

Érzékelteti, mekkora disznóólban élek

Ő az, aki, ha átjön hozzám a makulátlanul tiszta, frissen vasalt ruháiban - illedelmes gyermekét kézen fogva -, majd a mi kakaófoltos kanapénkon végig úgy feszeng, mintha a pestistől rettegne.

Forrás: iStockphoto/Drbimages

Kritizálja bevett szokásaimat

Arcpirító érzés, amikor a tökéletes feleség felháborodva meséli, hogy képzeljük el, a Kláriék (akik nem mellesleg négy gyerekkel küzdenek) nem is teafőzőben főznek teát, hanem egy nagy edényben, és ez milyen ciki már... Na, ekkor van az, hogy szép csendben odasiklom a tűzhelyhez, és egy óvatlan pillanatban, kezemet hátrafeszítve leegyensúlyozom az ötliteres teafőző edényt a tűzhelyről, be a mosogatóba...

Ön- és közveszélyes

Nem egy olyan vérfagyasztó sztorit hallottam, hogy szuperanyu majdnem leesett a létráról, miközben a mexikói bambuszpálma felső leveleit portalanította. De csak miután ügyesen a padlásszoba billenő ablakát az íróasztalra állva kívülről is cseppmentesre pucolta. Vagy pucoltatta apuval.

Forrás: iStockphoto/Alexei Cruglicov

Könyörgök, kinek van erre ideje? Én még az alsó leveleket sem porolom, nemhogy a felsőket! Az ablakon pedig örülök, ha még - erősen hunyorítva - kilátok.

Vendégségben egészen aprónak érzem magam mellette

Ha a csodanőcivel elruccanunk egy csajos buliba, biztosan előrukkol valami különlegesen omlós, mennyei sütivel, amit éppen akkor próbált ki először. Persze szerinte nem is lett annyira jó. Hova bújhatnék ilyenkor az én töppedt kis muffinjaimmal?

Idegesítően reklámszagú

Mindenkinek megvan kedvenc reklámjaink romantikus regénybe illő jelenete? Amikor is fehérbe öltözött, fiatalos, karcsú, ránctalan, boldog, kipihent anyukák gőzölgő - xilittel édesített - kávét kortyolnak a csodálatosan zöldellő kertre néző, rattan karosszékben? És persze hozzá frissen sütött, illatos, fahéjas paleo süteményt majszolnak, önfeledten játszó gyermekeik gyöngyöző kacaja mellett. Na, az Idegesítően Tökéletes Háziasszony azt hiszi, hogy ez valami oktatófilm, és bármit feláldoznak annak az oltárán, hogy reklám anyuvá válhassanak...

Szóval ezúton is kérek minden szupermamit, hogy hozzám semmiképp ne jöjjön vendégségbe!

Üdv.: Egy a karrier, a család és a házimunka útvesztőjében bolyongó antireklám anyu

Faragó Patrícia

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.