szex csalódás barátság exszerelem megbántottság érzelmek más szemszög
Míg világ a világ, örök kérdés marad: létezhet-e barátság az exekkel? Talán, ha a szakítás közös megegyezéssel történik - de a szakítások ritkán történnek így. Az én életemben például egyszer sem! Vagy én hagytam el, vagy ő hagyott el. Ha engem hagytak el, megesett, hogy azt hittem, vissza lehet még fordítani mindent. Ekkor fordulhatott elő, hogy hagytam magam kihasználni.

Veled is volt már olyan, hogy érezve a ragaszkodásod, megpróbáltak kihasználni? Mondjuk egy kis szexre? Szakítás után, amikor még lelkileg instabil vagy, és az egyik pillanatban utálod, a másikban pedig legszívesebben térden csúszva könyörögnél neki, hogy kezdjétek újra. Ekkor bújik bele új köntösébe az addig istenített szerelmed. Mocskos egy dolog részéről, de felmenti magát azzal, hogy te is akarod.

Forrás: iStockphoto/Bevan Goldswain

Lássuk, mit is "akarsz" te?

Szeretnéd visszakapni őt, és ezért mindenre képes vagy. Még arra is, hogy elhidd: most újrakezdené, és odáig van érted. Főleg a szexért. Mert az isteni volt veled - mondja ő. Nem is titkolja - csak te nem akarod észrevenni, hogy mi a szándéka. Nem vagy hajlandó beismerni magadnak, hogy már csak szexre kellesz neki. Hiszen ismered, biztosan nem használna ki...

Abban a hitben ringatod magad, hogy jó úton jársz a visszaszerzésében. Aztán, egyszer csak azt mondja, köztetek ez csak "barátság extrákkal!" Hát az meg mi a fene? Úgy gondolja, hogy azért, mert ismer téged és a testedet is, örökbérletet váltott az ágyadba? Hogy az érzelmi kötődésed csereszabatos a szexre?

Ezen a ponton semmivel sem érzed magad kevésbé rosszéletűnek, mintha időnként pénzért feküdnél le egy ismeretlennel. Persze, te is akarod, csak a te céljaid teljesen mások, mint az övé: az övé ösztön, kémia - a tiéd szerelem, ragaszkodás. Míg te odavagy érte, és arról álmodozol, hogy holnap újra ott fog állni az ajtódban a kis bőröndjével, addig őt a vére hajtja hozzád. Teljes káosz van a fejedben...

Forrás: iStockphoto/ Slobodan Vasic

Másodszorra csalódsz benne. És ilyenkor nemcsak benne csalódsz, hanem magadban is. De még mekkorát! Tudod, hogy gerinctelen féreg, de az első kiborulás után - miután legszívesebben kikaparnád a szemét -, magadat fogod hibáztatni, hogy milyen vak és naiv voltál.

Férfi és nő más szemüveget hordanak, és szemüvegeiken keresztül másképp látják az őket körülvevő dolgokat. A nőknél nincs barátság extrákkal. Ha egy nő extrát ad az exnek, akkor érzelmeket is ad.

Nem szép dolog ezt kihasználni! Felismerni pedig nagyon nehéz. Főleg, ha szerelmes vagy, esetleg elhagyott vagy magányos. Mikor mindent megadnál egy kedves szóért, egy biztos jövő ígéretéért, egy harmonikus kapcsolatért. Persze, azért nem lehetetlen a felismerés. Ha pedig az ex használ ki, akkor talán még könnyű is. Csak őszintének kell lenni magadhoz. Mert sok férfi úgy érzi, hogy exként neki alanyi jogon jár még egy kis "barátság extrákkal". Neked kell erősnek lenned, és nemet mondani!

Miért irtózunk az exektől?http://www.she.hu/herself/20161120-exek-parkapcsolat-volt-baratno-barat.htmlSzex az exszelhttp://www.she.hu/herself/20161228-szex-expasi-exszerelem-ervek-ellenervek.html

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.